sunnuntai 1. elokuuta 2010

Oi turhamaisuus

Eilen aamulla heräsimme vesisateeseen. Lämpötilamittari näytti +18, mikä tuntui tukahduttavan viikon jälkeen erittäin viileältä. Ehkäpä juuri sen takia ostin pitkästä aikaa lankaa, enkä mitä tahansa lankaa, vaan paksua, muhkeaa ja lämmintä lankaa. Tai ehkäpä ostin sitä lankaa sen takia, että siinä on paljetteja, ja syvällä sisimmässäni olen prinsessa. Erittäin turhamainen prinsessa, joka vaatii saada paljettisomisteisen pipon. No, kuitenkin.

Novita Crystalin puikkosuositus on 10 (pipossa) ja 12 (kaulahuivissa). Meinasin valehtelematta saada sydärin, kun näin, minkä kokoiset numeron kymmenen puikot oikeasti ovat. 12mm:n puikkoja ei koko kaupasta sitten löytynytkään, mikä on ehkä ihan hyvä. Minä olen tässä viimeiset puoli vuotta neulonut maksimissaan 3,5mm:n puikoilla, joten arvatenkin alku oli hieman hankalaa. (Jos siskoltani kysytään, "hieman" hankalaa on turhan lievä ilmaisu. Sisko on nimittäin se, joka oli saada 10mm:n pyöröpuikon silmäänsä, kun erehtyi kysymään kahvinjuontitavoistani väärällä hetkellä.) Värkkäsin parin ensimmäisen kierroksen kanssa varmaan pari tuntia, ennen kuin oikea tuntuma löytyi. Sitten vauhtiin päästyäni lapset heräsivät päiväunilta. Tietenkin.

Lopulta neuloin myssykän valmiiksi Geishan muistelmia katsoessani. Jos jotain positiivista pitää noista isoista puikoista sanoa, niin neulominen on ainakin paksun langan kanssa erittäin nopeaa. Mutta silti minä vihaan niitä. Oikeasti, 10mm:n puikot? OIKEASTI? Ohje: 20. pipo ja kauluri (Novita syksy 2010)
lanka: Novita Crystal
puikot: 10mm


Masokistin vikaako sitten, tekeillä kaulahuivi samasta langasta samoilla puikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)