maanantai 19. joulukuuta 2011

siivouksen välttelyä

Joulukuun yh-dek-säs-tois-ta. Viisi yötä jouluun. Äkkiä se tämänkin joulukuun ensimmäinen puolikas meni, vaikka itse taidankin olla omassa joulukalenterissa jossain itsenäisyyspäivän tienoilla. Sen siitä saa, kun ei osta suklaakalenteria. 

Koska jouluun on niin vähän aikaan, minun pitäisi oikeastaan suorittaa joulusiivousta tälläkin hetkellä. Aloitin heti aamulla toteamalla, että hemmetin likainen pöytä, miks sitä kukaan ei ikinä pyyhi ja nykäisin pöytäliinan huis hemmettiin. Heti oli paljon freesimpi koko keittiö! Seuraavaksi poimin aterinlaatikosta likaisia lusikoita, koska kuopuksen mielestä aterimet täytyy syönnin jälkeen palauttaa sinne, mistä ne on otettukin. Sen jälkeen pohdiskelin kauan ja hartaasti, miten saisin mustikkasoppatahrat irti valkoisesta seinästä, ja päädyin tulokseen en mitenkään. Sitten aloin siivoamaan tasoja, mutta ensimmäiseksi käteeni osui kamera, ja ajattelin, että kuvaan nopeasti muutaman joululahjan, jotta saan ne paketoitua (onhan sekin siivoamista, tavallaan). Lopulta kuvailinkin sitten myös keskeneräisiä neuleita ja hups oho - kello olikin jo niin paljon, että kuopus piti viedä nukkumaan ja silloinhan ei voi siivota, koska esimerkiksi tiskitason pyyhkimisestä kuuluva ääni voi häiritä herkän lapsen unia. Mutta jos mä nyt tätä vauhtia jatkan tätä joulusiivousta, meillä saattaa olla ihan siistiä jouluun 2015 mennessä. Kelpaa mulle.

-
Tämä neuletakki menee lahjaksi siskontytölle, ja koska epäilen suuresti puolivuotiaan kykyä väijyä blogiani, niin uskallan esitellä tämän kuvien kanssa täällä jo nyt. Sisko taas puolestaan oli mukana valitsemassa mallia ja on nähnyt useaan otteeseen minun neulovan tätä, joten ei tämä varsinainen megapaljastus hänellekään ole.
Se on perusneuletakki elefanttiaiheisella kirjoneuleella. En ollut aikaisemmin neulonut kirjoneuletta tasona, enkä varmaan ihan heti tule uudestaan neulomaankaan. Vähän vaatii vielä treenausta pitää langat tarpeeksi löysällä, vaikka olenkin kyllä positiivisesti yllättynyt, että sain noinkin siistiä jälkeä aikaiseksi. Lanka on Dropsin Baby Merinoa, josta ei ole mitään pahaa sanottavaa - miellyttävän tuntoista ja pehmeää neuloa. Mallin ohjekin oli selkeä (tai no selkeni huomattavasti siinä vaiheessa, kun tajusin, että ei tätä neulotakaan ylhäältä alas) ja hyvin kirjoitettu.malli: Ella Funt by Pamela Wynne
lanka: Garnstudio Drops Baby Merino vaaleanpunainen (27), 3 kerää ja pinkki (08), noin 10 g.
puikot: 3 mm
ravelryssa: Elephants for Ninni

fiilis: ihan kiva, muttei kuitenkaan niin ihana. 

-
Nyt minä taidan mennä jatkamaan joulusiivoustani. Aloittanen pohtimalla, että pesisinkö kahvinkeittimen vai keittäisinkö lisää kahvia. Hmm.


ps. toivottavasti se henkilö, joka tuli vierailulle blogiini googlen kautta käyttämällä hakusanoja "hiomapaperi vessassa", löysi etsimänsä.

6 kommenttia:

 1. Hehe, nuo googlen hakusanat on ihan mahtavia, monesti saa päivän naurut niistä :D Mun blogiinkin joku oli löytänyt hakusanalla "ufojen lempiruoka"... Toivottavasti se ei ainakaan oo mun neuleet!

  Otat vaan rennon asenteen siivoukseen. Meilläkään ei tarvitse siivota, jos ei huvita. Sen saa jättää seuraavan päivään. Toki silloin on PAKKO siivota, jos käsken. ;)

  VastaaPoista
 2. Nätti takki!

  Hmm... meillä joulusiivous hoituu perinteisesti tyyliin "laitetaan pelkkiä pikkuvaloja päälle, niin kukaan ei huomaa siivouksen puutetta" ;-)

  VastaaPoista
 3. Söpönen villatakki. Mä olisin ainakin keittänyt lisää kahvia... ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania, pieniä elefantteja. :)

  VastaaPoista
 5. Joo, joulusiivous on aika "mielenkiintoinen" projekti... :-P

  Söpö takki!

  VastaaPoista
 6. Ihan ihana takki :)

  Kuulostaa ihan miun siivoukselta!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)