lauantai 28. huhtikuuta 2012

mustaa!

Varma (takuulla!) kesän merkki on se, että minun sängynvierustani alkaa näyttää tältä:


 Minulla on siis ihan hemmetin painava syy blogihiljaisuuteeni, olen ratkonut murhia. Ettäs tiedätte. Ja kun tekee salapoliisin työtä, niin ei voi neuloa mitään monimutkaisella kaaviolla varustettua pitsihuivia (paitsi nurjia kierroksia). Siksi tämä seuraava huivi onkin ollut keskeneräinen jo monta, monta viikkoa



Huivi on musta. Koska se on salaperäistä. Tirsk. 



Huivi on myös pingotettu rennosti (lue: päin p*rsettä), koska siinä vaiheessa kun salapoliisi kidnapataan kidutettavaksi, ei huivin ulkonäöllä hirveästi ole väliä.




malli: Ishbel by Ysolda Teague
lanka: Drops Baby Alpaca Silk, musta 8903 (n. 2,1 kerää)
puikot: 3,5 mm
ravelryssa: I: Ishbel

fiilis: Ihan, tuota, kiva. Tykkään langasta valtavasti yhä edelleen. Huivista tuli ihan semmoinen kuin oletinkin, se ei siis yllättänyt mitenkään. Mustaa huivia tarvitsee sitä paitsi aina, eikä mulla sellaista ennestään ole. Niin, ja tämä on aakkoshaasteen I-projekti.

-

Minä jatkan Millenium-trilogian parissa. Ja toivotan vielä hauskaa vappua teille kaikille, koska olen kuitenkin niin kiireinen etsiessäni johtolankoja, etten saa aikaiseksi mitään postaamisen arvoista ennen tiistaita. 





22 kommenttia:

  1. Kaunis huivi!
    Tuttua puuhaa tuo murhien selvittäminen. =) Trilogia ja Gerritsen on luettu ja monta Janssonia (pari odottaa hyllyssä), mutta tuota haudankaivajaa ei ole vielä käteen sattunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haudankaivaja on ensimmäinen Janssonini, ja ilmeisesti lisää pitää hankkia. :)

      Poista
  2. Ai, sä aloitit jo! Mulla alkaa tuo vaihe yleensä juhannukselta :D (ei kuitenkaan mustan neulominen...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen hieman etuajassa. Yleensä mä aloitan vasta silloin, kun ulkona tarkenee lukemaan. :)

      Poista
  3. Nätti huivi! Dekkarit on kyllä huippuja.

    VastaaPoista
  4. Ihanan tyylikäs Ishbel :) Taidan hommata itsellenikin jossakin vaiheessa tuota mustaa Baby Alpaca Silkiä, se näyttää sen verran hyvältä.Kertakaikkisen mainiota luettavaa olet myös itsellesi valinnut, tykkään noista kaikista kirjoista. Jännittävää viikonlopun jatkoa ja murhien värittämiä lukuhetkiä. Itsekin ratkon juuri Gotlannissa tapahtuneita murhia (Mari Jungstedt: Hiljaisuuden hinta, suosittelen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Gotlannin murhat ovat myös suosikkejani, niitä ratkoin viime kesänä.

      Poista
  5. Onpa kaunis, musta on aina takuuvarma värivalinta. :) Jännittäviä, muttei liian jännittäviä lukuhetkiä!

    VastaaPoista
  6. Ai sie oot jo iissä menossa, vauhti päällä :D Upea ishbel!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Emma, sä aiheutit mulle tahattomasti ylimääräisiä sydämentykytyksiä tällä kommentilla. :D Mä luin tän kommentin ensimmäisen kerran bussissa, juuri kunnan rajan ylittäneenä, ja minä asun paikkakunnalla nimeltä Ii, eli Iissä. Joten "oot jo iissä" -toteamus sai minut jokseenkin sydänkohtauksen partaalle ja miettimään, että mistä sinä sen tiedät ja oletko sinä täällä bussissa kanssani. :DDD Meni hetken ennen kuin tajusin, että hei, aakkoshaasteessa siis i-kirjaimessa. Ja joo, F puuttuu välist mutta muuten vauhti päällä!

      Poista
  7. Kaunis huivi! Jännittäviä lukuhetkiä.

    VastaaPoista
  8. Hieno huivi. Mustan neulomisessa on omat haasteensa, saatikka että pittää samalla ratkoa murhia ja ehtiä johtolankoja, et sä ainakaan turhan helepoks teheny tuota. ;) Samantyylisiä kirjoja lueskelen mäkin. Ja juu, musta pitsihuivi puuttuu multaki, tai siis multa puuttuu pitsihuivi ylipäätään... kuka on käskeny lahajottaa ne etteenpäin aina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja joo, musta on haasteellinen väri neulottavaksi, tuostakin huivista löytyy virhe poikineen mutta onneksi se musta myös tavallaan peittelee niitä virheitä.

      Poista
  9. Kaunis tuli! Hauskaa vappu Sinullekin! :)

    VastaaPoista
  10. Ihana Ishbel! Dekkarin kanssa yhteensopiva huivi on Hitchhiker, sain sen juuri valmiiksi samalla kun luin mielisuosiodekkaristini Louise Pennyn viimeisimmän kirjan. Onneksi sain sen luettua, nyt voin keskittyä ikkunanpesuun ja haravointiin - perinteistä vapunviettoa siis:) Mukavaa vappua sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiitti vinkistä. Pitääpä kaivella laatikkoja, josko sieltä löytyisi sopivaa lankaa kyseiseen huiviin. Ravelryn jonossakin se on jo makoillu tovin, että puikoille kyllä joutaisi.

      Poista
  11. Todella tyylikäs ja kaunis huivi - musta on aina varma valinta, vaikkakin hieman haasteellinen neulottava. Ja hihii, tuo Emman ja sinun kommentin väärinkäsitys kirvoitti naurut ainakin täällä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)