maanantai 19. joulukuuta 2016

jouluvalot askarrellen

Ohhoh, joulukuu ja näin pitkällä! Minulla piti olla joulukalenteri tänä vuonna, olin luonnostellut jo pohjankin ja, uskokaa tai älkää, minulla olisi ollut oikeaa asiaa 75 prosenttiin luukuista, koska jollakin on rästissä noin 200 esittelemätöntä työtä. Kuitenkin arkikiireet paisuivat jo marraskuussa niin suuriin mittoihin, että heivasin kalenteri-idean. Kattellaan ens vuonna. Tällä postaustahdilla sinne on joka luukulle oma käsityöprojekti, tai itse asiassa alkaa olla varmaan ainekset kasassa jo kolmen vuoden kalenteriin.Mutta sitä ensi joulua odotellessa voin näyttää teille uusia jouluvalojani. Kyllä vaan! Muistatteko pallovalot? Toivottavasti ette, itse ainakin yritän parhaani mukaan unohtaa. (Tosin ei varmaan kannattaisi ihan kokonaan unohtaa, muuten olen taas ensi syksynä miettimässä että ai että, tiiättekö mikä ois kivaa? No tehä itte semmoset narupallovalot!) Joka tapauksessa, sain uuden ja huomattavasti "paremman" (kaikki on suhteellista) idean tehdä jouluvalot paperista! Taiteltujen tähtien ohje löytyi Kirpparikeijun blogista. Aloitin intoa puhkuen taittelemaan paperia, kunnes sitten jossain vaiheessa tajusin, että näitä tähtiähän täytyy tehdä neljäkymmenä, jolloin prosessi hidastui huomattavasti. Mutta sain kaikki tehtyä (mitalin arvoinen suoritus), ja yllättävän nopeaa sain ne jopa käyttövalmiiksi. Valosarjankin sain hankittua kohtuullisen nopeasti, koska ulkoistin homman siskolle. Hieno tunne, tällainen aikaansaavuus, tähänhän voisi jopa tottua.

Kyllä, näähän on kaikki vinoja ja sen lisäksi eri kokoisiakin, mutta ei sillä ole mitään merkitystä. Hyvin anteeksiantava projekti

Kuvat on taas mitä on, mutta kun ei ole a) kameraa eikä b) valoa, niin elämä on vähän haastavampaa. Näistä valoista tuli silti ihan törkiän hienot, vaikka, jos nyt ihan totta puhutaan, en olisi itsekään uskonut. Olen sataprosenttisen varma, että niistä palloista ei olisi tullut läheskään yhtä hienoja. Ja säästöpolitiikkaan palatakseni, nämä valothan kustansivat kokonaiset neljä euroa, eli valosarjan verran. Kaikki muu löytyi kotoa. Että in your face, pankkitili.

-

Niin, pakollinen sananen vielä lasten joulukalentereita. Kyllä, saatanan keksintöjä edelleen, raastavuus on vaan muuttanut muotoaan, tai sitten lapsista on tullut kekseliäämpiä. Tänä vuonna kummallakin on Lego-kalenteri, tytöllä tyttöjen versio ja pojalla poikien versio. Voisi luulla, että tappelua ei pääsisi syntymään, mutta pah. Itse luukuista ei tosin tapella, molemmat ovat olleet sangen tyytyväisiä siihen, mitä ovat saaneet, mutta jostain syystä nämä lapset ovat alkaneet purkamaan näitä toistensa legorakennuksia. On muuten selkeästi yksi maailman parhaimmista tavoista ärsyttää toista. Ja tänä vuonna tämä toisten legojen tuhoaminen on viety aivan uusiin ulottuvuuksiin, sillä tyttö on muun muassa purrut pojan palikoita, jolloin niihin jää siis hampaanjäljet. Kostoksi tästä poika taas nuoli tytön legofiguurien naamoja niin kauan, että silmät ja korvat katosivat. Tähän loppuun en edes osaa sanoa mitään, koska leijun yhä jossain facepalm-tilassa asian suhteen, joten kuvitelkaa syvä ja turhautunut huokaus.

1 kommentti:

  1. :D Oi että noita kostoja. Hihittelen sisäisesti tälle varmaan vielä illallakin.

    Tähtivalot ovat hienot!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)