maanantai 20. syyskuuta 2010

Raidallista

Miten vaikeaa on kuvata puolivuotiasta?

Neiti, tänään tasan 6kk vanha, ei pysy hetkeäkään paikallaan. Hän ei ryömi eikä konttaa, mutta pyörii ja kääntyilee, heluttaa jalkoja ja vispaa käsiä tauotta. Yritä siinä sitten kuvata villahaalaria mallin päällä.
Tämän haalarin ohje on Modasta (2/2010). Tai yrittää olla, sillä loppua kohden sekosi joko ohje tai neuloja. Käytin Novitan Nallea, jotka koolasin(!) parisen viikkoa sitten, mutta joista en sitten tykännytkään. Tasaisempaakin väriä on nähty. En ollut varma kahden erisävyisen punaisen yhteensopivuudesta, ja en oikeastaan ole vieläkään.
 Kaiken lisäksi haalarista tuli liian pieni, koska lanka loppui sitten kuitenkin kesken. Tai liian pieni talveksi, nyt se olisi sopiva. Ainakin jotenkuten.
Jännä sinällään, lahkeet ovat ylipitkät. (Ja tätä mitoituksen epäsopusuhtaisuutta pidän ehkä vähän enemmän neulojan entä ohjeen mokana.)
(Ei kannata tutkia tausta kovin tarkkaa. Siellä saattaa ehkä olla jonkinmoinen kaaos tai ehkäpä mallin isoveli ilkosillaan.)

Tämä haalari menee nyt kai sitten varastoon odottamaan käyttäjää. Harmittaa, koska tämä oli kumminki aika ihana. En kuitenkaan jaksa alkaa purkamaan ja neulomaan tai edes värjäämään uutta erää, joten olkoot.
Ohje: 32. Raitahaalarit (Moda 2/2010)
Lanka: Novita Nalle (värjätty)
Puikot: 2,5mm

---

Yksi pari sukkia jälleen päätelty, nämäkin puolivuosikkaalle.
Vispaa, vispaa.
Ohje: perus, omasta päästä
Lanka: Novita Wool
Puikot: 2,5mm

1 kommentti:

  1. Ensivisiitillä blogissasi, löysin tänne sukkasadon kautta.

    Onnea söpölle puolivuotiaalle! Ja haalari näyttää tosi kivalle, mielestäni juuri sopivan epätasaisesti värjäytynyttä lankaa!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)