maanantai 15. marraskuuta 2010

pikkujuttuja

Kyllähän niitä sukkia nyt valmistuu, kun Sukkasato meni jo.

Nämä lähtevät siskolle, joka kovasti sukkiaan jo odotteli. En ole näihin kovin tyytyväinen itse, koska olisi kuitenkin pitänyt valita ne puoli kokoa pienemmät puikot, jotta palmikko olisi ollut enemmän edukseen. Mallina minullekin jo entuudestaan tuttu Pharaphernalia, ja yhä edelleen olen sitä mieltä, että tämä malli on yksi kauneimmista sukkaohjeista.
malli: Paraphernalia by Taina Anttila (ravelry)
lanka: Drops Fabel
puikot: 2,5mm


Ulkona alkaa näyttään ihan oikeasti talvelta. Mittari keikkuu jossain nollan ja kymmenen pakkasasteen välillä, ja alkaa ihan oikeasti mietityttämään, että joko me saimme pysyvän lumen. Lapset ovat innoissaan, ja me olemmekin ulkoilleet paljon. Harmi vain, että ulkona on aina ja poikkeuksetta kylmä. Varpaita palelee, sormia palelee, päätä palelee... tekisi mieli topata itseni kuin lapsetkin, villapuku ja kypärälakki ovat varmasti ne parhaat aseet pakkasta vastaan. Kaukana ovat ne ajat, jolloin ei voinut pipoa pitää, koska kampaus sotkeentuu. Tai ne ajat, jolloin tunnuslauseeni oli "ihan sama jos palelee, pääasia, että näyttää hyvältä". Nykyään nyhdän kaapista päälle joka ikisen vaatekappaleen, jonka löydän. En tajua, kuinka olen ruvnnut palelemaan niin kovasti, ja vielä enemmän ihmettelen, kuinka hemmetissä pärjään esimerkiksi -25 asteessa, kun kymmeneen asteen pakkanen vaatii jumalattoman toppauksen?

No, niitä paukkupakkasia odotellessa tein itselleni uuden pipon. Lanka on Tempoa, jota käytin ensimmäistä kertaa, ja voin kyllä sanoa, että tämä myssy lämmittää! Malli oli ihanan helppo, koko pipo oli oikeastaan varsinaista big brot "aivot narikkaan" -neulomista.


 Luntaluntaluntalunta!malli: Wurm by katushika (ravelry)
lanka: Novita Tempo
puikot: 7mm

5 kommenttia:

 1. Hei mäkin oon tehnyt nuo Paraphernaliat! Niitä oli tosi kiva neuloa ja musta ne on tosi nätit sukat. Nätit on nuokin vaaleanpunaiset. Ainakin kuvissa näyttää kuvio hyvältä.

  Mäkin palelen. Tälläkin hetkellä. Varpaat on jäässä, vaikka istun mukvasti sisällä ja kahdet sukat jalassa - toiset on luonnollisesti villasukat. Melkeen tässä tarttis kolmannet...

  Nyt pitäisi tosin karaistua ja lähteä käymään ulkona. Siellä käyminen voi onneksi aikaansaada sen, että sitten kun palaa sisälle, tuntuukin lämpimämmältä kuin aiemmin. Toivottavasti.

  VastaaPoista
 2. Mä käytän nykyään sisällä äärimmäisissä tapauksissa villasukkia + huovutettuja tossuja. Silloin ei palele varpaita. :D

  Ulkoilun jälkeen ei muuten heti palele. Piti ihan miettiä, mutta tottahan se on. Sitten vasta puolen tunnin päästä tulee taas vilu. Olen saanut mieheltäni ohjeistuksen, että pattereita ei saa säätää isommalle. Minun tulee vain lisätä vaatetta, koska kaikista muista lämpötila on sopiva silloin kun minua palelee. Kun minusta lämpötila on sopiva (noin +25 astetta), muilla valuu hiki. Miehen mukaan mulla on joku häiriö jossain. Ei oo kuulemma normaalia.

  VastaaPoista
 3. Heissan. Paljonko silmukoita tuohon Wurm pipoon tuli kun lanka on paksumpaa ja puikot noinkin isot?

  VastaaPoista
 4. ööh, ei millään voi muistaa, en näemmä ole laittanut ravelryynkaan määrää ylös. Voin kyllä kaivella pipon huomenna ja laskea. :)

  VastaaPoista
 5. Hei, muistin laskea silmukat, niitä oli 64. Koko on just passeli ainaki mun normaaliin päähän. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)