sunnuntai 7. marraskuuta 2010

uusia suosikkejaUusi suosikkineuleeni on valmis. Tiesin heti lankojen ostamisen jälkeen, että tästä tulee ihana, koska väri on täydellinen. Mikään, mikä on tehty noin ihanasta violetin (vai purppurako tuo nyt on?), ei voi epäonnistua. Toisin sanoen minä siis päätin, että tästä neuleesta tulee hyvä, vaikka minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä niistä edes teen.


Huono naamapäivä ja huono kuvapäivä.


Oikean mallin etsiminen tuottikin päänvaivaa. En oikeastaan edes tiennyt, mitä halusin, ja pyörin monta iltaa ravelryssa hakemassa hyviä ohjeita ja inspiraatiota. Hyviä ohjeita löytyi kyllä vaikka millä mitalla, mutta ei siltikään sellaista, joka olisi iskenyt lujasti. Halusin yksinkertaisen, ehkä lyhythihaisen villatakin, mutta samalla tökki ajatus miljoonan eri kappaleen neulomisesta. Aloin etsimään ylhäältä alaspäin neulottavia jakkuja, joista ei tarvitsisi ommella inhottavia saumoja.


Kuinka vaikeaa on neuleen kuvaaminen? 


Lopulta päädyin menemään fiilikseen mukaan. Otin mallia February Lady Sweaterin ohjeesta (suomeksi täällä) kaarrokketta tehdessäni, mutta muuten en ohjetta seurannut. Laskeskelin silmukoita, tarkistelin tiheyksiä, sovitin, laskin jälleen silmukoita... hirveä homma, mutta todellakin kannatti.
Lankana on Cascade Yarnsin 220. En yhtään ihmettele, miksi tämä on Ravelryn projekteissa se käytetyin lanka - värejä oli älyttömästi, lanka on nopeaa neuloa ja sillä saa aikaan ihmeellisen tasaista jälkeä. Minulla on tasoneuleessa yleensä ongelmana oikean ja nurjan kierroksen "löysyysvaihtelu", eli nurja kierros on aika paljonkin löysempi kuin oikea. Tässä neuleessa sitä ei edes huomaa!malli: oma
lanka: Cascade Yarns 220 Wool
puikot: 6mm


Ja sitten vielä sukkaa. Taannoisen sukkatukoksen aikana kehittelin uusia lähestymistapoja sukanneulontaan, ja mieleeni tulivat Nelulekirjasta tutut Jänikset maailmankartalle -kirjoneulesukat. Vaikka en ohjetta mitenkään tarkasti seurannutkaan, niin itse en takuulla olisi älynnyt neuloa vastaavia. Ja näistä tuli aivan supersöpöt! Lankana oli erilaisia Nalle-jämiä sekä muutama itse koolattu kerä. En halunnut sukkien olevan ihan samanlaiset, joten neuloin sukat "pötköön", siis stressaamatta sitä, että osuuko Nalle Kukkakedon värit nyt samoille kohdille kummassakin sukassa. Ei ne muuten osuneet, mutta mitä väliä?malli: Jänikset maailmankartalle -sukat (Neulekirja) (ravelry)
lanka: Novita Nalle
puikot: 2,5mm

5 kommenttia:

 1. Neuletakki on tosi kaunis, ja älyttömän tasainen neulepinta! Ja tuskin se langan ansiota yksin on, eiköhän se puikkojen pitelijäkin asiaan vaikuta!!!! Ja sitten nuo sukat, aivan tajuttoman ihanat!

  VastaaPoista
 2. PikkuUnelmia, kiiiitos kauniista kommenteistasi. :) Ja tokihan minulla itsellänikin on jotain osuutta neulepinnan tasaisuuteen, mutta väitän yhä, että lanka + pingotus hoitivat suurimman osan hommasta. :D

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa: tosi kauniit sukat!! Kuulosti muuten tutulta tuo keskustelusi siskosi kanssa... Tahtoo olla samanlaista täällä. Ja kun oma siskoni harvoin edes pyytää tekemään mitään hänelle, ja sitten kun tekeminen vain venyy ja venyy....

  VastaaPoista
 4. Heli, kiitos. :) Minun siskoni roudaa minulle useastikin lankoja, joista hälle pitää sitten jotakin tehdä, mutta jos työ on epämieluisa, niin aina se venyy melkein sinne siskon kiehumispisteeseen asti. :D

  VastaaPoista
 5. Nuo sukatkin on niin kivat. Minä olen tehnyt jo kahdet samalla mallilla ja kolmannet on puolessa välissä mutta en ole niinkuin sinä jaksanut tehdä samanalaisia sukkia, minun sukkani on aina erilaiset keskenään.. Noita on niin kiva neuloa, ne on sellaiset irroittelusukat!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)