perjantai 31. joulukuuta 2010

asusteita

Joulupukki toi minulle ihant pinkit Kniprot, mutta puikkokoot olivat 3,5mm:stä ylöspäin. Oli siis pakko aloittaa joku paksulankainen projekti, jotta uusia puikkoja pääsisi testaamaan. Lyhythihaisesta villatakista jäi vähän jämä-Cascadea, joka oli syyhyttänyt sormia jo pidempään, joten päätin tehdä siitä itselleni myssykän.
Koska lankaa oli erittäin rajoitetusti, piti tehdä hieman lyhyempi myssy kuin ohjeessa, mutta toisaalta ei se ehkä harmita. Kiva hattu siitä tuli tuollakin pituudella. Ja kiva sitä oli neuloakin, eikä pelkästään uusien puikkojen ansiosta.
Ohje: Intuitive by Julia Zahle
lanka: Cascade 220
puikot: 4,5mm sekä 5,0mm
Ravelry-prjojekti: Intuitive


Noh, knitpro-settiini rakastuin siihen malliin, että kävin ostamassa siihen lisäosia ihan vain sen takia, että saisin neuloa kaikki keskeneräiset projektini niillä. 3,0mm:n puikot tarttuivat mukaan Ilosta, ja olivatpa vielä alennuksessakin. Niillä tikuttelin sitten loppuun tämän ihanuuden:
Jos nämä sukat kuuluivat kategoriaan "sairaan ihanat vaikka itse teinkin", niin tämä huivi pääsee sinne myös. Ensimmäinen pitsihuivini, ja tästä tuli kyllä niin ihana, ettei varmasti jää viimeiseksi!


 Pingotuksessa.


Kun näin ensimmäistä kertaa Ravelryssa jonkun tekemän sileämmän Harunin, rakastuin. Ihan kuin minulle tehty huivi! Minä näin siitä jopa päiväunia! Valitettavasti, vaikka huivi ehkä olikin ihan minulle tehty, sitä ei ihan kirjaimellisesti kukaan minulle tehnyt, joten piti sitten itse alkaa hommiin. Ja koska olen aikataulutuksen mestari, aloitin sen toki silloin, kun oikeasti olisi ollut hirveä kiire joululahjasukkien kanssa. Mutta hei - kaikki on valmiina ja sehän se on pääasia.
Ainoa, mikä jäi vähän harmittamaan, on huivin pieni koko. Ajattelin, että jos teen normaalikokoisen, siitä tulee liian iso (en liiemmin mallitilkkuja harrasta, vaikka tietenkin pitäisi). Lisäilin siis tasaisesti silmukoita, kunnes kasassa oli 209, jolloin aloitin pitsikuvioinnin. Puolessa välissä pitsiä minulla jotenkin välähti, että hei tää koko on ehkä hieman pielessä, mutta jatkoin neulomista, ihan vain siksi etten jaksanut purkaa. Ja onneksi en purkanutkaan, koska pingotuksen jälkeen koko on oikeastaan juuri täydellinen. Minä käytän tätä kaulahuivina, ja tämä on oikein sopivan mittainen. Ei liian iso, en edes pidä sellaisista, joita pitää pyörittää kaulan ympäri 16 kertaa ennen kuin päät ovat 20 senttiä maanpinnan yläpuolella.

Eli siis olen tähän(kin) työhön erittäin tyytyväinen. On ihanaa huomata, miten voi saada noin kaunista jälkeä aikaiseksi.
 malli: Haruni by Emily Ross
lanka: Garnstudio Drops Alpaca
puikot: 3,0mm
Ravelryprojekti: mini haruni


2 kommenttia:

  1. Ja taas aivan upeita neuleita sinulla valmistunut! Haruni on kyllä ihkuihkuihku. Pitäisköhän jo itsellekin tehdä tuollainen kun niin monta ihkua toteutusta olen tästä nähnyt! Paljonko sinulla meni muuten lankaa Haruniisi? Mulla olis tuota Dropsin Alpacaakin muutama kerä ylimääräisenä...

    VastaaPoista
  2. Maikki, tähän mini-ihku-versioon meni vajaa kaksi kerää. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)