torstai 30. joulukuuta 2010

joululahjasukat itselleni

Vaikka joulukuu menikin lähinnä lahjoja neuloessa, ehdin sentään saamaan jotain valmiiksi itsellenikin. Ovat muuten ensimmäiset polvarini itselleni!
Näitä neulottiin pitkään ja hartaasti, ja työnimenä oli välissä epäonnen sukat. Kohtasin niin paljon vastoinkäymisiä näiden kanssa, että olin erittäin helpottunut saatuani nämä valmiiksi. Lankakeriä katoili mystisesti, kerroslaskuri hukkui, palmikkopuikko katkesi (!), yksinkertainen 3o 1n -joustin tuotti kamalaa päänvaivaa ja lopulta kun luulin, että tuskien taival olisi ohi, niin tajusin, että toisen sukan varressa on yksi palmikontoisto enemmän. Ei muuta kuin purkamaan!
Ensimmäinen sukka on siis valmistunut joskus syksyllä, mutta jouluaaton aattona, liian myöhään illalla, minä sain nämä pääteltyä. Ja kun ensimmäistä kertaa vedin molemmat sukat kunnolla jalkaan, sain viimein huokaista helpotuksesta sekä ihastuksesta - minä onnistuin! Tein maailman hienoimmat sukat! (Sukkien hienous ei tosin välity kuvista, kirj. huom.) Nämä myös istuvat niin hyvin mainioitten kavennusten ansiosta, että alan parkumaan. Olen niin rakastunut! Maailman ihanimmat sukat! Vedin nämä jalkaan heti aattona ja esittelin kinttujani kaikille. Näin jälkikäteen tuli kuitenkin mieleeni, ettei ehkä sittenkään kaikkia olisi kiinnostanut jutella villasukistani. Jännä.
Ohje: Fine Van Brooklyn by Ilona Korhonen (Neulekirja)
lanka: Opal Uni
puikot: 2mm
Ravelry-projekti: Fine Van Brooklyn


(Koneeni töksähtelee ja kuvien lataaminen on edelleen erittäin hidasta, joten lisää valmistuneita joskus myöhemmin.)

4 kommenttia:

  1. Nämä on NIIN ihanat. Minulla on sama kirja mutta ajattelin, että tuohon malliiin liian paksut pohkeet.... Pitää siiis tehdä varmaan jollekin muulle!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)