torstai 6. tammikuuta 2011

Möröt

Eriparivillasukka -blogin neulevuosi alkaa luonnollisestikin, ööh, lapasilla.
Tarvetta oli lapasille, ja mielellään alpakkaisille semmoisille. Semmoisille vuoritetuille. Mitään tylsää sileää ei innostanut alkaa neulomaan, joten etsiskelin ohjetta johonkin nättiin kirjoneulemalliin. Löysinkin muutaman potentiaalisen vaihtoehdon, mutta sitten näin Knitta pötkylöitä -blogissa niin muikeat lapaset, että päätinkin sitten tehdä ihanan kamalla Muumilaakson möröllä varustetut lapaset.
 Alpakkalanka kirjoneuleessa hieman epäilytti, mutta tartuin puikkoihin siitä huolimatta. Parempi katsoa kuin katua. Ja, nooh... onhan nämä nyt ihan ookoot. Kamalan pitkiä langanjuoksutuksia, jotka vetävät neuletta tiukalle siitäkin huolimatta, että yritin neuloa mahdollisimman löysästi. Kyllä nämä käteen sujahtaa, mutta vuorituksesta on turha haaveilla. Mutta toisaalta, jos lapasiin pätee sama kuin sukkiin, eli niitä ei koskaan voi olla liikaa, näistä tulee oikein mainiot kevät/syyslapaset. Eivät siis jää käyttämättä kuitenkaan.
Esikoisen mielestä nämä ovat superhienot lapaset. "Mölökö, mölökö, äiti anna mijulle ne mölököt!" hän huutelee ja yrittää hieroa vaihtokauppaa. Ehkä vaihtaisin lapaset Salama McQueen -kaulahuiviin? Tai Tervetuloa Tappimaahaan -dvd:hen? Viimeisenä oljenkortena tarjotaan siskonkin leluja. "Äiti saa hellou kitin ja minä mölököt!"ohje: Mörkö (linkki blogin oikeassa reunassa) by Jenni Peltomäki
puikot: 3mm
lanka: Drops Alpaca
Ravelry-projekti: MörÖkö

7 kommenttia:

 1. Tosi ihanaa että päädyit näihin Mörköihin.:) Tosi kivat näistä näytti tulevan.:) Niin ja vinkkinä voisin kertoa, että joskus kiristävä kirjoneule on vielä pelastettavissa kun heittää työn pesukoneeseen ja sitten pingottaa tai höyryttää sen silitysraudalla.:)

  Mut siis oon niin innoissaan, kun en oikeesti uskonut että joku nämä oikeesti tekee!:D

  VastaaPoista
 2. Veikeet! Mörkö menee myös mun neulomislistalle :)

  VastaaPoista
 3. ihanat! Ehkä niitä tarvii neuloa myös lasten koossa??!?!

  VastaaPoista
 4. Faline: Siis nämä on kyllä hauskat lapaset, varmasti näitä tulee moni muukin neulomaan minun lisäkseni. Ja minä luultavasti teen näitä myös lisää, koska tiedän monta ihmistä, jotka ilahtuisivat vastaavista lapasista. :) Tosin veikkaisin, että sitten ensi talvena, koska tässä nyt sormet syyhyää jo uusien projektien parissa.
  Kevyesti minä nämä jo pingotinkin, mutta ihan kunnon pesua plus höyrytystä voisi vielä koittaa. :)

  nienor: kiitti! Näitä oli kyllä kiva neuloa. :)

  Tiina: Kiitti! :)

  PikkuUnelmia: Juu, suunnitelmissa olisi, tosin ehkä tosiaan vasta sitten ensi talveksi. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)