maanantai 28. helmikuuta 2011

mekkonen

Taisin viime postauksessa mainita jotain kuopuksen syntymäpäivälahjasta. Neiti siis täyttää maaliskuussa kokonaisen vuoden, ja ajattelin neuloa jonkinlaisen mekkosen lahjaksi tyttöselle.

Ja valmista tuli niin nopeaa, että olen itsekin ällistynyt.

(Varoitus: postaus sisältää runsaasti kuvasaastetta, joka soveltuisi enemmän perhealbumiin entä käsityöblogiin. Ignore the mess!)
Kaikki alkoi langasta. Katselin Kärkkäisellä Novitan uutuuslankoja ja hypistelin näitä Miami -lankoja. Koska en voi sanoa "ei" violetille enkä pinkille, ne tarttuivat mukaan. Kaveriksi nappasin vielä ihmeellisen hailakan vaaleanpunaisen. Ajattelin raitoja. Raidoista tuli mieleeni eräs virkattu mekko, jonka joskus näin jossain käsityölehdessä. Ostin varalta koukunkin ja syöksyin kotiin penkomaan käsityölehtilaatikkoa toivoen, että sen mekon ohje olisi jossain niistä, eikä esimerkiksi jossain kirjaston lehdessä. Löysin Suuri Käsityö -lehden 7/2010. Bingo!

Minä jotenkin ajattelin, että olisin hidas virkkaamaan. Että tästä tulisi ainakin viikon homma. Aloitin lauantaina ja valmista oli sunnuntai-iltana. Langat päättelin tänä aamuna. Toisaalta minulla oli normaalia enemmän aikaa virkata nyt, kun olin käytännössä kahdestaan koko viikonlopun sairaan (lue: paljon nukkuvan) lapsen kanssa. Mutta silti - mikä pikaprojekti! Näitä teen taatusti enemmänkin...joskus.
Koko on periaatteessa 80cm, mutta ei tämä mekko kyllä yhtään pyöriämmälle lapselle menisi. Tosin se saattaa johtua siitä, kuten tiedätte, että en tietenkään tehnyt mallitilkkua. Mutta sovitin sentään kun hihat olivat valmiit! On sekin nyt jotain. Helman pituuden päätin itse, se ei saanut olla liian pitkä, koska neiti kuitenkin vielä toistaiseksi liikkuu suurimman osan ajasta konttaamalla, ja hänellä palaa hermot mikäli joku hidastaa. Lopputuloksena siis tämän on juuri sopivan kokoinen mekko nyt. Kesäksi täytyisi varmasti tehdä uusi, mikäli mielenkiintoa riittää.
Novitan lankauutuus Miami oli ihan kivaa virkattavaa, ja varmaan menettelisi puikoillakin. Minulla ei ainakaan ole mitään marisemista, en löytänyt langoista edes yhtään solmua! Harvinaista herkkua. Mutta sitten noiden värien lisäksi se ei oikein innostanut, aika haalehko värikartta. Minä haluaisin vähän vahvempia värejä. Ja kesäksi ehkä hieman ohuempaa lankaakin.
Mutta kaiken kaikkiaan - mukava ja ennen kaikkea nopea viikonloppuprojekti!malli: 15. virkattu mekko ja hattu (Suuri Käsityö 7/2010)
lanka: Novita Miami
koukku: 3,5mm
ravelryprojekti: birthday dress


//edit: kuvat ei halunneetkaan asettua vierekkäin, no, olkoot.

12 kommenttia:

 1. Todellinen pikaprojekti, ja vieläpä nätti! Värit ovat kovasti minunkin makuuni... :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Jotenkin vähän retro mutta ei kuitenkaan ihan... :) Ja kuvat on suloisia.

  VastaaPoista
 3. -maria-, kiitos. :) Oikein mukava ja pikainen projekti kyllä.

  Elios, mulla tuli ihan sama mieleen. Retro muttei kuitenkaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on ihana mekko ja synttärisankati :).

  Kiva oli lukea myös käyttökokemuksia Miamista, minullakin odottelee muutama kerä kesäasusteinspiraatiota...

  VastaaPoista
 5. Ja vielä: blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 6. Suloinen mekko, kauniit värit :) Mie neuloin omalle tytölle Little Sister's Dress:in yksivuotismekoksi sillon joskus.

  VastaaPoista
 7. Maikki, kiitos, ja kiitos. :)

  Emma, kiitos. Minullakin on suunnitelmissa neuloa Little Sister´s Dress, eri asia toki että saanko ikinä aikaiseksi, mutta sekin on kyllä erittäin kaunis malli. :)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kiva mekko! Itellä on just samasta langasta puikoille lapsen mekko, mutta neuloen. Ohjeena Ravelrystä löytyvä Maxitop/dress, värit samat muttei tuota vaaleanpunaista.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihana mekko, voitko laittaa ohjetta?

  VastaaPoista
 12. Pakko oli hakee ohje kirjastosta =D Sit jos saisin ohjeesta jotain tolkkua niin ois aika jees =D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)