tiistai 15. maaliskuuta 2011

citron

Olen ilmeisesti "terve". Ainakaan en enää ole kuumeessa. Mutta osaisikohan joku selittää, miksi minulla on ollut varsin krapulamainen olotila viimeiset viisi päivää? Päätä särkee, kädet tärisee, heikottaa, oksettaa? Siis sairastaminen on ihan perseestä (paha sana, lipsahti, sori). Minulle on aina hoettu, että liikunta lisää vastustuskykyä. Minä aloitin säännöllisen mp3-soittimen ulkoiluttamisen viime syksynä ja olen paremmassa kunnossa kuin ikinä. Silti olen myös tänä keväänä sairastanut enemmän ja rankemmin kuin ikinä. Tekisi mieli polttaa juoksukamat, mutta en voi, koska olen koukuttunut siihen, ja koska sisimmässäni tiedän, etten voi syyttää urheilua, koska sehän on terveellistä. Eihän terveellisistä asioista voi sairastua, eihän? Pah. No, joka tapauksessa, minulla on jotain valmista esiteltäväni:
Sehän on huivi. Käsi ylös, jos yllätyit.
Tarkennettuna, se on Citron. Ja se on supertylsä neuloa. Ainakin, jos vihaa nurjia silmukoita, kuten minä. On kiva neuloa oikealla puolella silmukat sekä etu- ja takareunasta tuplaten silmukkamäärän, mutta siinä vaiheessa ei naurata, kun pitäisi neuloa 16 miljoonaa nurjaa silmukkaa. Mutta kuten lähes kaikissa neuletöissä, aina pitää vähän kärsiä, että saa jotain kaunista aikaiseksi. Ja tästä tuli ihana. Kaikkien niiden nurjien silmukoiden arvoinen.
Kärsimisestä muuten mieleeni - mitä enemmän joudun pingottamaan, sitä enemmän vihaan sitä. Luulisi, että taidot kehittyisivät mitä enemmän harjoittelee, vaan minusta se menee vain vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Vuodatin taas antaumuksella kirosanoja tätäkin pingottaessani, ja kun mies tokaisi "ai sulla on taas uus kolmiohuivi", oli niin lähellä, etten jättänyt kokonaan pingotusta väliin. No, yön aikana huivi oli kuitenkin pingottunut suurin piirtein sen näköiseksi kuin oli tarkoituskin, ja epäilen miehen käyneen siirtelemässä nuppineuloja.
Lanka on Teetee Kamenaa, joka alkupettymyksen jälkeen osottautuikin varsin ihanaksi. Tilasin tämän netin kautta Lankatalosta, ja kun paketti saapui, tajusin, ettei tämä nyt ihan sen väristä lankaa ollutkaan kuin luulin. Mutta se riskihän on aina olemassa, kun tilaa lankaa näkemättä sitä etukäteen. Lanka oli myös tosi kutittavaa ja sen keriminen oli suoraan helvetistä, se kun tykkäsi tarttua joka paikkaan ja muodostaa solmuja itsensä kanssa. Mutta kun lanka pääsi puikoille, aloin oikeastaan ehkä jopa pitää tuosta väristä (pöytäkuvissa väri on suhtkoht oikea, tuommoinen vanhahtava, romanttinen roosa). Huolenaiheekseni jäi langan kutittavuus ja tietynlainen karheus, mutta huuhteluainevesi teki ihmeitä ja langasta tulikin huomattavasti pehmeämpää. Tätä lankaa ostan kyllä toistekin! Se oli niin riittoisaakin, tähän huiviin meni alta kerä, karkeasti arvioituna joku 85 grammaa (ehkä, en omista pöytävaakaa).malli: Citron by Hilary Smith Callis
puikot: 3mm
lanka: Teetee Kamena
ravelryprojekti: Citron in love


//edit: ulkoasua muutettu hieman keväisemmäksi. :)

10 kommenttia:

 1. Vaikeuksista huolimatta kaunis huivi, ja kaunis väri!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi, Citron on ihana malli.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis huivi!

  Sairastelut on kyllä ihme juttu. On ollut talvia, kun olen ollut ihan pikku taukoja lukuunottamatta kipeänä marraskuulta maaliskuulle. Nyt sitten tänä talvena ei ole näkynyt edes yhtä pikkuruista nuhaa, vaikka huonoa nukkumista ja väsymystä on ollut ohjelmassa vaikka kuinka. Ota näistä nyt sitten selvä!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana huivi! Näyttää tosi hyvältä tuosta langasta neulottuna. :)

  VastaaPoista
 5. hillanen: kiitos! Citron on niin upea malli, että tekisi mieli tehdä toinenkin. :)

  -maria-: kiitti! Ja todellakin, sitä ei näemmä ikinä voi etukäteen tietää, millainen sairasteluvuosi on tulossa.

  Elios: kiitti! Mä valitsinkin langan vähän sillä silmällä katsoen että se näyttäis (tai oletettavasti näyttäis) hyvältä juuri tällaisena huivina, ja hyvin valitsinkin ainakin omasta mielestäni. :)

  VastaaPoista
 6. Keväinen huivi :) Miekin tein oman citronini sillon joskus kamenasta, mutta en sitä oikein oo voinut käyttää just sen kutittavuuden takia :/ Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 7. Emma, kiitos. :) Eiköhän tämä tästä joskus helpota. Minusta kamena pehmeni oikein sopivasti huuhteluainevedessä, mutta toisaalta mua kyllä aika harvoin kutittaa mikään lanka liikaa.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana! Ja mun silmään värikin on kaunis, tuollainen utuinen roosa!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)