lauantai 19. maaliskuuta 2011

pinkkiä

Ajattelin vaihtaa blogin nimen eriparipitsihuiviksi.
Näette oikein (paitsi älkää katsoko taas liian tarkkaan, minulta puuttuu yhä kunnollinen pingotusalusta joten minun täytyi hieman soveltaa). Toinen pitsihuivi esittelyssä tälle viikolle. Mutta toisaalta uskoisin, että tämä on nyt viimeinen vähään aikaan. Eiköhän noita huiveja ole nyt tarpeeksi tälle keväälle. (Varoitan kuitenkin etukäteen, että minua himottaisi erittäin kovasti tehdä uusi Haruni. Mutta ehkä vasta kesällä. Tai loppukeväästä.)
Tämä huivi on Annis. Ja toisin kuin normaaleihin pitsihuiveihin, tähän meni aikaa alle viikko. Neljä päivää, jolloin neuloin muutaman tunnin illassa. Erittäin nopea ja mukava neulottava, vaikka nyppyjen kanssa meinasikin mennä hermot. Ja koska nuo nypyt ei edes näy kunnolla, luulen, että sähläsin jotenkin. Otin nimittäin lopulta virkkuukoukun avuksi. Mutta ei se haittaa, minä pidän tästä huivista. Tämän muoto on mainio, pysyy hyvin vaikka miten päin asettelisi.
Yksi ongelma vain, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy - päättelyreuna rullaantuu. Päätelin ohjeen mukaan, ja ajattelin jo silloin, että tuleepa löysää jälkeä. Olisi varmaan pitänyt pingottaa hieman eri tavalla, liekö se olisi sitten auttanut? Toistaiseksi reuna saa kuitenkin jäädä noin, en jaksa alkaa nyt purkamaan ja testailemaan erilaisia päättelytapoja, saati sitten pingottamaan uudestaan.
Lanka on Dropsin ihanaista alpacaa, joka on yksi suosikkilangoistani. Sitä on mukava neuloa, se on edullista ja värikartta on laaja (plus sitä saa tältä paikkakunnalta). Tämä pinkin värinen lanka oli oikeastaan tarkoitettu kuopuksen talvimekkoon, mutta sen jotenkin sitten unohtui, joten käytin sen tähän.

Olen tyytyväinen. Erittäin tyytyväinen.
malli: Annis by Susanna IC
lanka: Garnstudio Drops Alpaca
puikot: 3,5mm
ravelryprojekti: Pink Annis

7 kommenttia:

 1. tosi kaunis! Ja riippuu näköjään kuvakulmasta, kyllä ne nypyt näkyvät tuossa kuvassa, jossa huivi on hartioilla!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on huivi ja ihanan värinen!

  VastaaPoista
 3. Hempeä huivi, ja kyllä mie ainakin näen nuo nypytkin! Kauniina kevääseen :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis!

  Minunkin Annikseni rullaantuu. Ihan nätti se on niinkin, mutta ajattelin että jos teen joskus vielä toisen anniksen, voisi lopetukseen neuloa vaikka pari kerrosta ainaoikeaa, auttaisikohan?

  VastaaPoista
 5. PikkuUnelmia, kiitos. :) Minäkin katselin, että kyllä ne sittenkin näkyvät, kun kauempaa katsoo, läheltä sitten eivät sitten niinkään. En tiedä sitten, pääsivätkö silmukat sitten kääntymään kun koukun kanssa nypytin, mutta eipä sen väliä. :)

  Sirpa, kiitos! Minäkin pidän väristä kovasti! :)

  Emma, kiitos. :)

  Maikki, kiitos. :) "Mukava" kuulla, että ongelma reunan rullaantumisen kanssa onkin yleisempi. :D Mutta tuo ainaoikeareunus oli minullakin mielessä ensi kertaa varten, ehkä se auttaisi.

  VastaaPoista
 6. Kiva huivi (vaikka onkin pinkki;) ). Mä haaveilen kanssa jonkun huivin tekemisestä. Alotinki Lumihuivia mutta se on ollu telakalla niin kauan että ei tuu varmasti sitä enää aloitettua..

  VastaaPoista
 7. Suskunen, kiitti. :) Minä voisin oikeastaan suositella tätä huivia ensimmäiseksi huiviprojektiksi. Eihän tämä toki yhtä hieno ja iso ole kuin esimerkiksi Lumi tai Haruni, mutta tämä on nopea tehdä eikä ainakaan minusta tuntunut mitenkään vaikealta. Kunhan selviää 18 kerroksen pitsikuviosta noin 360 silmukalla, niin on jo voiton puolella. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)