sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hedera

Vuoden ensimmäiset ulkona kuvatut sukat!
Sain vihdoin ja viimein valmiiksi ensimmäiset sukat ihanasta Knit. Sock. Love. -kirjasta. 
Näistä tuli ihan kivat.
Malli on Hedera. Mukavat neuloa, mallikuvio oli superhelppo muistettava. Minulla oli näitä sukkia neuloessani välissä aina useamman viikon taukoja, ja silti mallikuviota oli helppo jatkaa. Ohjeet olivat selkeät ja toimivat, ja kokovaihtoehtoja oli enemmän kuin kaksi (omat sukkani ovat kokoa M). Perus-Cookiet siis!
 Ainoa asia, mikä tökki, oli lanka. Tai langan vaatimat puikot. Lankana on Cascaden Heritagea, ja ennakkoon katselin ravelrysta, että ihmiset käyttävät tämän langan kanssa 2,25-2,75mm puikkoja. Koska olen löyhäkäsialaisempi kuin muut, kokeilin ensin kakkosen puikkoja. Joustin näytti epäilyttävältä jo muutaman sentin jälkeen. Neuloin sitkeästi kymmenisen senttiä, mutta sitten oli pakko luovuttaa. Jos joustinta vähän venytti, se näytti pitsiltä. Nice.

Piti sitten ihan erikseen suunnata puikko-ostoksille. Olisin halunnut kokeilla 1,75mm puikkoja, mutta siis eihän sellaisia silloin löydy mistään kun niitä tarvitsisi. Ostin puolentoista millin puikot. Jälki oli huomattavasti parempaa, mutta neulominen oli tuskastuttavaa. Tuntui, ettei homma etene yhtään, vaikka kuinka tikuttelisi. Minun päättelyneulanikin on paksumpi kuin 1,5mm.
Kun ensimmäinen sukka valmistui, ei kylläkään enää ketuttanut yhtään niin paljoa. Kai kaikkeen tottuu. Langasta ei valittamista - pehmeää neulottavaa, ei solmuja, suhteellisen edullista. Mutta jostain syystä minä odotin näiltä sukilta paljon enemmän. En kyllä tiedä, miten itse neulotuilta sukilta voi mitään ylipäänsä odottaa, mutta ei nämä nyt nappaa.

(Minä muuten luin tämän koko blogin lävitse yksi kaunis ja hiljainen päivä. Jäi sellainen vaikutelma, että mielestäni kaikki on ihanaa ja tykkään aivan kaikesta. No, nyt sitten ei niin tykätä. Vähäsen kumminkin.)malli: Hedera by Cookie A. (Knitty / Knit. Sock. Love.)
lanka: Cascade Yarns Heritage
puikot: 1,5mm
ravelryprojekti: hedera

7 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja hatunnosto sinulle kun puoltoistasilla olet nämä urakoinut!

  Piti vielä kommeintoimani tuohon alempaan "lapset ja langat" -postaukseen: kovin on tutunoloista tekstiä, suurimmaksi osaksi kuin omasta elämästäni :) Minäkin ruukaan silloin tällöin neuloa seisaallaan, puoli huolimattomasti esimerkiksi ruuanlaiton ohessa. Annas olla jos istahdan sohvalle neuleineni, niin heti ollaan vetämässä puikkoja tai purkamassa lankaa...

  VastaaPoista
 2. Maikki, kiitti. :) Ja joo, rauhallisista neulomishetkistä sohvalla lasten hereilläoloaikaan on turha edes haaveilla...

  Oranssi, no kyllä. :D Ja uskonpa, että oli ensimmäinen ja viimeinen projekti noin pienillä puikoilla nyt vähään aikaan...

  VastaaPoista
 3. Jos matka oli takkuinen, niin lopputulos on kyllä kaunis! Ja mitäs sen väliä, jos tykkää omista aikaansaannoksistaan! Mulla tulee omasta blogista varmaan vähän samanlainen olo, jos sen lukee. Blogia perustaessa päätin, että siitä tulee positiivis-realistinen paikka, ja vaikka elämässä olis murheita miten paljon tahansa (ja usko pois, niitä todella on ollu ja on edelleen!) niin blogi on pakopaikka kaikesta pahasta ja huonosta. Onpahan edes joku paikka tässä maailmassa, minkä sisällöstä ja sen olemuksesta saan päättää ihan itse! Se on minusta yksi bloggailun parhaita puolia! Ohhoh, eksyinpä sivuraiteille, mutta siis pitipähän sanoa, että sukat on kauniit, ja en kyllä koskaan ole itse neulonut noin ohuilla puikoilla... siis oikeasti, 2mm on mun huippu... nostelen täällä sinulle hattua suorituksestasi!
  ps. pahoittelen tätä sanaista tulvaani!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Nostan kyllä hattua sulle,kun olet jaksanut 1,5mm puikoilla tikuttaa menemään. Vau!

  VastaaPoista
 5. PikkuUnelmia: kiitti! Ja tottahan toki - saahan sitä nyt omista tekeleistään tykätä, mutta jotenkin tämä blogi antaa minusta ehkä huomattavasti positiivisemman kuvan kuin mitä olen oikeasti. Toisaalta ehkä se on hyvä juttu. :) Ja ei kai sitä edes jaksaisi neuloa, jos aina tekisi jotain, mihin ei ole tyytyväinen.
  1,5mm puikot ovat minullekin ne ohuimmat, ja toivon, että niille ei hirveästi tule käyttöä. Harmittaa tämä löyhäkäsialaisuus, tuo lanka kun oli niin kivaa neulottavaa muuten. Ei kuitenkaa hirveästi tee mieli aloittaa siitä enempää projekteja, jos jo näissä simppeleissä sukissa meni kaksi(!) kuukautta.
  Eikä tarvitse pahoitella. Luen kommentteja mielelläni, olkoot ne kuinka pitkiä tahansa tai asian vierestä. :)

  Puikkojen kilinää: kiitti! :)

  VastaaPoista
 6. Kesä tulee! Ja kauniit on sukat. Puikkojen paksuus tosin puistattaa :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)