maanantai 23. toukokuuta 2011

ei toimiMinusta oli ihan kamalan kivaa, kun Novita ilmoitti tuovansa markkinoille ohuen sukkalangan, Tico ticon, koska käytännössä se tarkoitti minusta kohtuuhintaista plus helposti saatavilla olevaa lankaa niihin kivoimpiin sukkaohjeisiin. Mutta mites sitten kävikään?
Minä olen aina suhtautunut Novitan lankoihin... no, maltillisesti. Minusta ne ovat ihan käyttökelpoisia, ja olen testannut varmaan kaikkia peruslangoista uutuuksiin. Ne ovat suhteellisen edullisia ja niitä tosiaan saa jopa lähikaupasta, joten kun tarvitsen lankaa pikaisesti, minä ostan Novitaa. Olen tainnut aiemmin mainitakin, että minusta Nalle on sukkalankojen parhaimmistoa hinta - laatu -suhteensa takia. Siksi minä odotin aika paljon Tico ticolta.
Mutta ääh! Kamalampaa lankaa saa hakea! Minä en tule yhtään toimeen Tico ticon kanssa. Minua ärsyttää sen "likainen" liukuväri. Lanka on niin ohuen karheaa, että sitä on tympeä neuloa. Olen aloittanut Ticosta ainakin kolmet sukkaparit, mutta aina olen purkanut. Ei, ei ja ei. Nyt testasin, miten lanka toimii huivina. Huonosti. Valitsin liian pienet puikotkin, ja syytän siitäkin asiasta lankaa, koska asian huomattuani en enää jaksanut purkaa, vaan halusin vain eroon langasta. No, lankaa meni yksi kerällinen, mutta jäljellä on yhä yksi kerä sitä violetimpaa versiota.

Et tää ei ny vaan yksinkertasesti toimi mulla.
Huivi menee lahjakoriin odottelemaan, joskos sille omistaja joskus löytyisi.malli: Multnomah (ravelry) by Kate Elsa
lanka: Novita Tico Tico
puikot: 3mm
ravelryprojekti: multnomah

9 kommenttia:

 1. Jännä juttu että sun kokemus on noin negatiivinen. Mulla on tekeillä sukat violetista ticoticosta, eikä tuo nyt niin huonolta tunnu. Ei kamalan karkeatakaan. Ehkä vähän pörröistä se on neulottuna, mutta tykkään siitä, että se on napakamman tuntuista ja vois aatella että sukat voisi kestääkin paremmin kuin tosi pehmoisesta langasta neulotut.
  Huivilankana voisi jäädä kyllä mullakin välistä, mutta kyllä tuossa minusta hintalaatusuhde on kohtalaisen hyvä kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Huivi on kyllä todella nätti, melkein tekee mieli tehdä itsekin joku vastaava nimenomaan Tico Ticosta!

  VastaaPoista
 3. Huivi on kyllä kaunis kuvissa. Itselläni ei ole Tico Ticosta kokemusta. Neulominen tahtoo tietenkin olla pakkopullaa, jos tuntee, että tulos ei tyydytä.

  VastaaPoista
 4. Tico Tico on sukkalangaksi minusta hinta-laatusuhteeltaan aivan loistavaa. Novitan valikoimasta ehdottomasti Tico Tico on paras lanka. Onhan se vähän karkeaa ja värit kamalia, mutta (alle) 4 euron hinnalla ei voi paljon vaatiakaan. Tämän kevään uudet värit eivät ole läheskään niin karheita kuin vanhemmat. Mutta huivia en tekisi Tico Ticosta. Ei mullakaan niin norsunnahka ole, vaikken helposti villasta kutiakaan.

  VastaaPoista
 5. Minulla ei ole muuten Tico-ticosta valuittamista, mutta värit ovat sellaisia vähän tuhruisia. Kuten sanoit, ehkä vähän likaisia... Muuten sinulla on tosi kauniita töitä. Esim Hedera-sukat ja perhosmekko oli ihania!

  VastaaPoista
 6. Meillä menee ajatukset ihan eri suuntiin! Minusta Nalle on aika karmaisevaa, kun taas Tico on aivan ihanaa! Siis Novitaksi ihanaa! :) Minä kyllä tykkään tuosta huivista! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommentoijille! Olen oikeastaan hiukan yllättynyt, kun Tico ticolla näkyy olevan aika lailla "puolustajia", mutta kai siinä langassa on sitten jotain, mitä minä en näe/koe/tunne. Makunsa kullakin. :) Mutta pakko kyllä myöntää, että olen harkinnut ostavani sitä valkoista kool aid -värjäilyjä varten. Ehkä lanka ei olisi niin tympeää, jos se olisi kivemman väristä?

  VastaaPoista
 8. Minä tykkään tico ticosta lankana, ja väreistäkin, mutta... se mun mutta tulee noille raidoille. Tykkään kyllä neuloa tico ticosta, mutta en tosiaan "suoraan kerältä", silloin raidat on syvältä. Tico tico pitää raidoittaa toisen langan tai itsensä kanssa aivan toisella tavalla. Jokinlaisia kapeampia ja enemmän kontrastia vaihtumiskohtaan. En tykkää tuollaisesta yllätyksettömästä pikkuhiljaa vaihtumisesta.... ainakaan näissä langoissa, joissain toisissa langoissa toisilla valmistajilla se on onnistunut paremmin... mutta tuo huivi on ihan käyttökelpoisen näköinen, vaikka itse tietty pistäisin raidat uusiksi edellä mainitusta syystä!

  VastaaPoista
 9. hieno huivi,mutta en itse kanssa tykkää tico tico langasta.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)