torstai 20. lokakuuta 2011

pääasiaPääasia on se
että alan vihdoin ja viimein olla oma itseni.

Minä innostun asioista.

Minä neulon, ja minä nautin, kun näen, kuinka palmikko muotoutuu. Tai kuinka kirjoneuleesta alkaa hiljalleen muodostua selkeä kuva.

Minä leivon. Eilen tein omenapiirakkaa, ja minä nautin jokaisesta omenaviipaleesta, jonka sain asetella kauniisti piirakan päälle. Minä avasin uuninluukkua ennen valmistumista ihan vain sen takia, että saisin huumaantua ihanasta kanelin tuoksusta.

Minä tilasin lankaa, ja kun ne kotiutuivat, minä hypistelin ja silittelin niitä (joka nyt ei tietenkään välttämättä ole ihan normaalia).

Pääasia on myös myssy. Olen toistaiseksi palellut aamuisin, kun ilmeisesti jokaikinen aiemmin neulomani pipo päätti hajota viime keväänä. "Äiti sinun pitäisi tehdä pipo sinulle ettei palelisi niin kovasti", kehotti esikoinenkin. Ja jos kolmevuotias on sitä mieltä, niin ei voi kyllä pistää vastaan. Sitä paitsi hän jatkoi kehotustaan uhkailemalla, että pukki ei tuo lahjoja, jos ei pidä pipoa. Sitä riskiä ei passaa ottaa.

Mallia etsin kauan. Mikään ei oikein iskenyt, tai jos iski, ei ollut oikeanlaista lankaa. Sitten löysin, vahingossa, ihan ilmaisen ohjeen. Tein M-koon mukaan, joskin näin jälkiviisaana on hyvä sanoa, että S-kokokin olisi ollut ihan hyvä. Mutta kyllä tämä päässä pysyy, ainakin jos ei tuule kovin kauheasti.
Ja tuulen takia minulla onkin tarjota vain yksi säälittävä kuva, mutta uskokaa pois, tämä on parempi kuin yksikän niistä kolmestakymmenestä "myssy päässä myrskysäällä" -kuvasta, joita otin päivällä ulkona.


 

malli:  Cascade Beret by Kimberly Porter (ravelry)
lanka: Lotte (Kauhavan Kangasaitta)
puikot: 3 mm
ravelryssa: Lotte Beret


12 kommenttia:

 1. Äärettömän kaunis baskeri, nams:)

  VastaaPoista
 2. Lankojen silittely ja hypistely on täysin normaalia ja terveen neulojan merkki! Olen iloinen puolestasi :)

  Vautsi mitkä palmikot myssyssä!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että pienet asiat taas ilahduttavat ja jaksavat kiinnostaa. Kuulostaa hyvältä. Hieno myssy!

  VastaaPoista
 4. Pääsi meidän lähettämä lohtu pipoksi. Aivan tosi kaunis ja ihan sinun näköinen <3

  VastaaPoista
 5. Jäin lukemaan blogiasi pidemmäksikin aikaa. Teet kauniita käsitöitä! Voimia uuteen elämäntilanteeseen. Äitini aina hokee minulle: asioilla on taipumus järjestyä. Ennen tuhahtelin, mutta nykyään hoen sitä huomaamatta itsellenikin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kaunis myssy. Ja voimia edelleen. Lankakerien hypistely ja silittely on enemmän kuin normaalia. Eikö niin?

  VastaaPoista
 7. Kaunis myssy!

  Kiva kuulla, että voit jo paremmin. Ja voiko olla suloisempaa kuin 3-vuotiaan 'uhkailu' lahjoitta jäämisellä :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis myssykkä. Kiva kuulla että sinä jaksat jo paremmin. Kyllä se siitä elämä vielä hymyilee. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 9. Pääasia on, että menee elämässään eteenpäin. Täällä tarina on tullut tutuksi muutamien viikkojen aikana. Välillä aina tuntuu, että ottaa takapakkia ja on taas lähtöruudussa, mutta kun siitä jaksaa aloittaa aina uudestaan, niin alkaa helpottaa..
  Eroaminen on hirveää. En tiedä mitään pahempaa tällä hetkellä.
  Voimia sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)