torstai 23. elokuuta 2012

kerro se kuvin

 Tätä kuvaa otettaessa minä ajattelin, että tänään on huono naama -päivä ja menin piiloon takin taakse. Tässä kuvassa mä näytän teille, että mitäs sitä on tullut tehtyä. Ja pahoitten kuvanlaatua, mutta kun ulkona sataa.


 Tässä kuvassa mua jo vähän yrittää naurattaa (huom: vähän, siksi naama on puoliksi leikattu pois) ja mä yritän vanhasta tottumuksesta nykiä takkia kiinni, koska, no, niin vain tehdään. Mutta ei tämän takin kanssa. Tätä takkia kuuluu pitää auki, ja mä sisäistin sen jo takkia neuloessani, kun päätin, että etuosista ei tule tuon leveämpiä. (Järkisyitä: liian leveät ja lipareiset helmat uivat puurolautasilla, lavuaareissa ja kaikissa muissa supersotkevissa paikoissa. Mullahan on Dahlia, että trust me!)


Tämä kuva on vähän vakavampi, koska tällä haluan viestittää sitä, että hihat oli yksi pers takapuoli neuloa. Tai ei niiden neulominen itsessään mitenkään inhottavaa ollut, vaan se, että minun piti neuloa ne uudestaan kaksi ja puoli kertaa. Kuunnelkaa, kun teille sanotaan, että jos teet hihat ohjeen mukaan, ne eivät sovi sinulle. Minä en kuunnellut, tai kuuntelin, mutten ajatuksen kanssa, ja siksi minä kiroilin ja katkoin puikkoja tämän kanssa useampaan otteeseen.


Tässä kuvassa kaikki on kuitenkin hyvin (vaikka nuttura onkin ihan toispuoleinen). Takki on ihana ja lämmin, tekisi mieli ehkä neuloa toinenkin. Ainoa, mikä vähän jäi kaihertamaan, on tuo väri. Tykkäsinkö mä keväällä haaleasta vaaleanpunaisesta? Miksi mä olen valinnut tuollaisen värin? Kai mulla on ollut joku pätevä syy. Ja eihän se ruma ole, ei missään tapauksessa, mutta jos nyt saisin valita uudestaan, niin valitsisin jotain ihan muuta. 


Tässä kuvassa mä näytän, että takin voi ottaa myös pois päältä ja laittaa nätisti tuohon käsivarsille! Vau!


 Ja tässä kuvassa mä rakastan mun uutta takkia ja kerron teille muutaman yksityiskohdan.


malli: Rocky Coast Cardigan by Hannah Fettig (kirjasta Coastal Knits)
lanka: Garnstudio Drops Lima
puikot: 3,5 mm ja 4 mm

fiilis: vähän kahtiajakoinen. Neulominen oli vähän tuskastuttavaa ja jopa pakonomaista, mutta lopputulos on kaunis.


edit. selvensi ohjeen löytyvän kirjasta, ei ravelrysta.

19 kommenttia:

 1. Lopputulos on erittäin kaunis! Väri on ihana ja mallin päällä oleva mekkokin on tosi kaunis kuten myös nuttura. Ihanat kuvat ja kuvatekstit :-)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana neuletakki! Paljonko lankaa meni tuohon sun kokoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No. Mä olen ostanut tuota lankaa 12 kerää, ja mä en löydä enää ensimmäistäkään. Mutta mulla on mielikuva, että jossain pitäisi olla vielä kerä tai kaksi, että mä en oikeastaan osaa sanoa varmasti. 12 kerää maksimissaan. :D

   Poista
 3. On se hieno! Ihan tekisi mieli itellekki tämmönen tehhä mutta eipä enää teekkään jos se onki pian nuin työlästä. :D

  VastaaPoista
 4. Ihana se on! Ja kyllä haalean vaaleanpunainen sulle sopii! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttava! Sopii niin täydellisesti sulle ja yhteen tuon mekon kanssa! :)

  VastaaPoista
 6. Lopputuloshan on aivan upea! Joskus kun neulominen on ollut oikein tuskaa, ei osaa tykätä lopputuloksesta vaikka se olisi kuinka hieno.

  Ja vaaleanpunainen väri käy etenkin tuon mekon kaveriksi ihan loistavasti. :)

  VastaaPoista
 7. Olet näemmä neulonut ainakin pienemmillä puikoilla kuin ohjeessa. onko sun käsiala löysä vai sopiko nuo puikot paremmin tuolle langalle? Ja mikä niissä alkuperäisissä ohjeen mukaisissa hihoissa ei passannut? :) Oliko tämä kuin työläs tehdä, mietin että uskaltaisinko yrittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein mallitilkkuja parikin kappaletta ja laskeskelin niistä tiheyttä, ja noilla nelosen puikoilla mä sain sen tiheyden täsmäämään ihan justiinsa. :) (Ja löysä käsialahan mulla on...) Jos hihat tekee ohjeen mukaan, niin niistä tulee liian pienet. Mun käsiä ei ainakaan saanut sullottua alkuperäisistä hihoista läpi mitenkään päin. Mä tein koossa 40, ja ohje käskee silloin poimia kainaloiden alta 6 silmukkaa - no mä poimin tähän lopulliseen versioon 18 ja en kaventanut niin kuin ohjeessa sanottiin vaan ihan fiiliksellä (eli ihan miten sattuu).

   Mutta sanoisin, että työläs tämä ei ole, jos vaan heti älyää tehdä suuremmat hihat. Lanka on paksua, joten työ sujuu erittäin joutuisasti (ainakin jos osaa tehdä palmikoita ilman palmikkopuikkoa). Että kyllä mä suosittelisin, jos on vähänkään enemmän neulomiskokemusta takana.

   Hei ja se mun piti vielä sanoa, että jos innostut tekemään, niin valitse koko huolella. Minä, normaalisti kokoa 36, päädyin mittausoperaatioiden jälkeen kokoon 40. :)

   Poista
  2. Hihoista ja muista "vioista" kannattaa muuten lukea lisää mm. Raikun ( http://outolintulinnassa.blogspot.fi/2012/08/rocky-coast-takki-pienella-purnauksella.html ) ja Judiunin ( http://villalankasarvikuono.blogspot.fi/2011/12/rocky-coast-cardigan.html ) blogeista.

   Poista
 8. Tuolla ravelryssahän oli joku tiedosto, missä oli tehty korjauksia hihana kokoon kun se li tosiaan niin pieni. Mutta onko sulla tuo kirja vai miten en onnistunut löytämään tuolle netistä tuota ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo! Mä oon näemmä linkittäny ravelryyn jossai muistikatkoksessa, kirjastahan tämä ohje tosiaan löytyy. Korjaan asian. :)

   Poista
 9. Mie en kohta uskalla neuloa tätä ollenkaan kun kaikilla on niin huonoja kokemuksia!

  Kaunis se on kyllä ja lämmin, mutta kylmeneekö maha talvella? :D

  VastaaPoista
 10. Kaunis neulekuvio!

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtava, tosi onnistunut väri/lankavalinta ja malli wau! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)