lauantai 8. joulukuuta 2012

8.12.

Joulunodotusperinteisiin liittyvät olennaisesti myös jouluelokuvat. Ovathan ne hieman naiiveja ja painottavat ehkä liiaksikin jouluista rakkauden sanomaa, mutta ehkäpä se on juuri se idea. Jouluelokuvia katsellessa saa itkeä ihan luvan kanssa niitä jouluna tapahtuvia pieniä ihmeitä, tosin sillä edellytyksellä, että muistaa olla realistinen. Tosielämässä ei mene niin kuin elokuvissa. Kuitenkin - muutama minun suosikkini.

Love, actually kertoo monta pientä tarinaa rakkaudesta. Olkootkin hömppää, tämä on minun mielestäni paras elokuva ikinä.The Holiday on kertomus kahdesta naisesta ja, no, rakkaudesta. Yllätys. Tosin olen ilmeisesti muuttumassa hieman kyyniseksi, koska eilen tätä katsoessani pohdin vain laastarisuhteiden haittoja. No, ehkä taas ensi vuonna.Unohdetaanpa se rakkaus ja siirrytään eri genreen. Siis kyllähän suomalaisetkin osaavat tehdä jouluelokuvia. Kyllä vain. Rare Exports.Ja loppukevennyksenä elokuva, jota alunperin inhosin, mutta joka on nyt katsottavien kärkipäässä. Bad Santa.
4 kommenttia:

 1. Rare Exports on ehkä paras joululeffa ever ! Lumiukon jälkeen tietenkin. :-)

  VastaaPoista
 2. Love actually <3 Ihanista ihanin. En ois ennen sitä leffaa koskaan voinu kuvitella nauttivani Hugh Grantin seurasta niin! Hän on aivan liekeissä ko. leffassa. Ja siinä on myös Alan Rickman! Ah.

  Rare exports pitäis kyllä viimeinkin kattoa.

  VastaaPoista
 3. Perjantaina katsoin juuri tuon Love actuallyn (ensimmäistä kertaa), hauska törmätä siihen täällä heti uudelleen. Samaisessa elokuvassa on se mies joka lähti sinne amerikkaan (Kris Marshall), sekin pompsahtelee minun "eteen" nyt vähän joka paikassa. Tämä oli kolmas elokuva vähälle aikaa, jossa siihen törmäsin :).

  Piirrettyjen ystävänä itse tykkään Niko Lentäjänpojasta, jos jouluelokuvaa pitää valita.

  VastaaPoista
 4. Kolme ensimmäistä kuuluvat myös minun ehdottomiin suosikkeihin :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)