lauantai 3. maaliskuuta 2012

muistikirja

Outo lintu linnassa-blogissa käsiteltiin hiljattain muistiinpanoja, joten minäkin (minäminäminä!) haluan vilauttaa teille omiani (ja ehkä kysyä, onko tämä normaalia).

Minä teen neulemuistiinpanot tällaiseen kovakantiseen vihkoon:


 Näyttää söpöltä. Näyttää sellaiselta kirjaselta, johon merkitään selkeitä muistiinpanoja järjestelmällisesti erivärisillä kynillä. Ja sehän minulla oli mielessä, kun tämän kaivelin jonkun halpiskaupan alekorista. Vaan kuinkas kävikään.


Onhan siellä neulemuistiinpanoja, on toki. Valitettavasti siellä on myös noin miljoona muuta asiaa, jotka pitää saada äkkiä kirjoitettua ylös, ja tämä neulevihko on aina käden ulottuvilla, joten muistettavat asiat kiertävät aina tämän vihkon kautta kalenteriin. Lopputulos on erittäin sekava. Jos joku on joskus miettinyt, miksei minulla ole ravelryn projektimuistiinpanoissa juurikaan koskaan mitään, niin se johtuu siitä, etten saa käsinkirjoittamasta tekstistäni selvää. Tai saan selvää, mutta en ymmärrä, mitä olen tarkoittanut.


 Vihko sisältää myös runsaasti lasten taidetta. Siitä on myös aika useasti revitty palasia kauppalapuiksi.


Sieltä löytyy myös aakkoshaasteen ensimmäinen suunnitelma. Käsken oikeassa alareunassa itseäni siirtymään suunnitelmaan B, mutta hassua kyllä, en ole löytänyt sellaista. Olen myös ilmeisesti kaipaillut niittipyssyä ja laskenut elintasoindeksikorotuksia. (Tämä sivu siis viime syksyltä.)


Viimeisin sivu näyttää tältä. Neulemuistiinpanot on eilen kirjoitettu, ja sinne on jo nyt kertynyt muutama "ylimääräinenkin" asia. Ja eipä näytä hirveän selkeältä nuo kirjoitukset ja laskelmat. Yleisesti ottaen minun neulemuistiinpanoissani on aina ensinnäkin englantia ja suomea sekaisin ja toisekseen niin ihmeellisiä laskutoimituksia, että jälkikäteen saa pohtia ihan tosissaan kuinka moiseen lopputulokseen on päädytty. 

Miten teillä muilla? Teettekö selkeitä ja jäsenneltyjä muistiinpanoja kauniilla kaunokirjoituksella? Vai kirjoitatteko kaiken suoraan ylös ravelryyn? Tai onko kukaan muu yhtä surkea muistiinpanojen kirjoittaja kuin minä? Vai tarvitseeko teidän yleensäkään edes tehdä muistiinpanoja?


Laitetaan yksi neulekuvakin, liittyen viimeisimpään muistikirjan sivuun. Huomatkaa uudet, syötävän suloiset silmukkamerkkini!


21 kommenttia:

 1. Pitäis varmaan hankkia kanssa tuommoinen kirja, täällä nimittäin pyörii erinäisiä irrallisia lappusia, mistä yritän sitten ottaa tolkkua, jos satun muistamaan mihin lappu jäi.

  Vekkulit silmukkamerkit, mistä noita saa?

  VastaaPoista
 2. Minä olen surkean laiska kaikkien muistiinpanojen suhteen, mutta yritän kovasti. Usein jo toisessa sukassa tai lapasessa en tarkkaan muista miten se menikään, sittten sitten laskeskelen kerroksia ja silmukoita ja kavennuksia ja vihaan omaa luonnettani. Äitini sanoi miesystävälleni, että Auli on vähän semmonen, että käsi vaan heilahtaa ja se jo tekee tai menee, no tää on kyllä jo kestanyt mua kymmenen vuotta pian! Joku vois ajatella, ettei tuollaisia käsityönopettajia voi ollakaan, mutta minä oon. Meidät kun mielletään usein hirveän pedanntisiksi. Ja jos pistän jotakin muistikirjaan niin enkös sen sitten jo hukkaaa ja lasken taas!

  VastaaPoista
 3. Onpa lohdullista ettei ole muutkaan järjestelmällisiä! Sulla on sentään vihko, mulla sekalaisia lappusia, milloin minkäkin paperin taakse raapustettuja ja en ota niistä selvää. Luotan välillä muistiin "kyllä minä tuon pikkujutun muistan", enkä sitten muista kuitenkaan..
  Vihko olis kyllä aika pätevä juttu, pitäisköhän kokeilla onnistuuko. Ravelryssä mulla on perusjutut ylhäällä, mutta ei yksityiskohtaisesti sielläkään.

  VastaaPoista
 4. Mulla on sama kuin Aulilla, että laskeskelen siitä toisesta sukasta /lapasesta sitten niitä kerroksia ja kavennuksia ja yritän päästä samanlaiseen lopputulokseen. Tänä vuonna itse asiassa yritin jo vähän ryhdistäytyä ja otin Juju-kerhosta saadun muistikirjan esiin. No siellä on muistiinpanoja yksistä sukista ja nyt koko kirja on jossain kadoksissa... Kadehdin niitä, joilla on taito kirjoittaa asiat ylös ja saada muistiinpanoista vielä selvääkin.

  VastaaPoista
 5. Hih. Mulla on monta muistivihkoa ja kaikki vähintään yhtä sekaisin. Neulemuistikirja on kuitenkin jollain tapaa niin henkilökohtainen etten haluaisi näyttää sitä ikinä kenellekään, kun sinne tulee luonnosteltua kaikki pölhöimmätkin ideat. :)

  VastaaPoista
 6. Hiiihhhihhii... sulla sentään on kauniit kannet muistivihossa :-D. Mun neulemuistiinpanot koskee ainoastaan omien mallien suunnittelua ja ne on parhaassakin tapauksessa noin 30 vuotta vanhassa, kellastuneessa sinisessä ruutuvihossa aivan satunnaisella sivulla. Koska kuitenkin usein kaipaan pienempää ruudutusta, kaivan 5x5 mm ruudutuksella olevaa konseptia. Ne irtosivut joko ovat suunnittelulaatikossani (yhdessä pyöröpuikkopussien kanssa) tai sitten eivät...

  VastaaPoista
 7. mahtavaa en ole ainoa!! :D miullakin on pieni vihko jossa on muistiinpanoja...sekaisin eriväreillä tehtynä..
  se ei haittaa!se ei saa haitata... :D

  VastaaPoista
 8. oonko mä nyt jotenkin out näistä neule-piireistä, koska mulla ei ole neulemuistikirjaa????? Apua, mä en tosiaan halua olla out!!! Mutta luulempa, että nyt kun tässä paniikissa rupean sellaista itselleni haalimaan, niin se näyttää todennäköisesti aika tavalla samalta kuin sinun muistikirjasi! Ja olen aivan varma, että siihen tulee kirjoitettua myös aivan kaikkea muuta tarpeellista (ja ehkä vähän tarpeetontakin!), koska todennäköisesti se on aina pöydällä leväällään!

  VastaaPoista
 9. Teen neulemuistiinpanot ao. ohjeeseen, siis tulosteeseen, lehteen tmv. Nykyisin kirjaan siihen aloituspäivän ja puikkokoon, alleviivaan oman kokoni silmukat, kavennukset, mitat jne. Sivun tyhjästä kohtaa jostain löytyy tukkimiehen kirjanpidolla kavennukset ja lisäykset. Kun neule on valmis, laitan ohjeen mappiin/lehden lokerikkoon. On minulla muistikirjakin, mutta siihen kirjaan suunnitelmia, hyviä ideoita jne.

  VastaaPoista
 10. Eipä ole mullakaan muistikirja hirveän siisti. Kannet on, mutta nekin kahvikupin jälkien koristelemat. Usein sivulle eksyy pelkkä projektin nimi. Yritän kyllä laittaa lankakeränn vyötteen, puikkokoon yms muistiin. Siihen se usein jääkin, kulutus ehkä myöskin pääsee kirjatuksi, mutta ne omat modaukset yms.... Öö, en todellakaan muista kirjoittaa. :D

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus!

  Oma muistivihkoseni näyttää aika lailla samalta: sekavia muistiinpanoja siellä täällä ryyditettynä lasten taiteellisilla tuotoksilla :). Vihkon alkusivut on minulla varattu taulukolle, johon kirjaan kunkin valmistuneen neuleen (valmistumispäivä, lanka, grammat, puikot, jne).

  VastaaPoista
 12. Lotta: Silmukkamerkit on koruja tekevältä kaverilta tilattu. :)

  Auli: Niin, no luulisi kyllä, että opettajat olisivat varsin järjestelmällisiä. :D Minä vihaan sitä laskemista, sitä paitsi yleensä onnistun säätämään jotain niissä laskutoimituksissa aina pieleen...

  Altocumulus: Minäkin käytin ennen niitä lappuja, mutta ne tosiaan aina katosivat. Sitten päätin ryhdistäytyä ja opetella elämään tuon vihkon kanssa, ja on se helpottanut, ainakin hieman. :D

  Susamaria: kieltämättä se, että saisi jotakin selvää, olisi plussaa. :D

  Elios: No, itseähän varten ne muistikirjat ovat. Nuo munkin esimerkkisivut ovat sieltä fiksuimmasta päästä, ei se kaikki sisältö kestä päivänvaloa...

  TiiQu: No sulla kuitenki yrittävät olla tallessa? :D Ne mun irralliset sivut päätyivät aina ennemmin tai myöhemmin roskiin. :D

  Casa: jes! En oo ainoo! Ei se haittaa, tai siis tosiaan ei saa haitata. :D

  -p-: no et sä varmaankaan ihan "out of fashion" ole, ei tuo vihko mullakaan hirveen kauan käytössä ole ollut. :D Mutta kätevähän tuo vihko on, niin neule- kuin muissakin asioissa. :D

  paivis: mä tuppaan hukkaamaan ne ohjeetkin, että ei toimi minulla...

  Anna: kahvi- ja teerinkuloita löytyy minunkin muistiinpanoistani. :D

  Maikki: Jes, toinenkin kohtalontoveri. ^^

  VastaaPoista
 13. Tuo on just NIIn normaalia :o)
  MInä aina aloitan kaikki muistiinpanovihkot niin hienosti ja huolella...
  ja sitten tapahtuu jotakin; hypin pitkin sivuja tai aloitan takaapäin jotain muuta, mukamas erotan niitä neulejutuista. Siellä on ihme kirjojen / lehtien yms. tunnuksia ja numeroita mihin kannattaa tutustua, blogisivujen tms. nimiä tai ideoita, mitä pitäisi toteuttaa..joistakin en saa jopa itse selvää, että mitähän olen tarkoittanut. Nytkin näyttää olevan kaksi joulukorttia siellä muistivihon välissä, koska ne sisältää uusia osoitteita mitkä pitäisi siirtää osoitekirjaan.. voe voe..

  VastaaPoista
 14. Minä aina aloittelen muistikirjoja, mutta jollakin tasolla puolitiehen ne aina jäävät. Siksi yritän sitten aina blogiin merkitä mahdollisimman tarkasti noita tietoja. Nytkin olen jälleen kyllä ostanut söpön uuden muistikirjan - ehkäpä...

  VastaaPoista
 15. Heh, tämä oli kiva, konstailettoman aito postaus! Toi kyllä hymyn huulille. Ja joo, mulla on kans monta muistivihkoa, irrallisia paperilappusia sekä raapustuksia ohjepapereihin... Sitä päivää odotellessa, että oppisin tekemään neulemuistiinpanot järjestelmällisesti ja siististi yhteen paikkaan! :D

  VastaaPoista
 16. Pitäneepä palata kanssa asiaan. Minulla on useita, melko pedanttiseen tapaan kirjoitettuja muistivihkoja, viimeisin on jo kovakantinen... Hmm. Uusi paljastuksen kohta.

  VastaaPoista
 17. Haha, varsin tarpeellinen vihko siulla :D Miullakin on oma, kovakantinen ja kierreselkäinen kirja käsityömuistiinpanoille, jota täytän hyvin säntillisesti. Samassa vihkossa ovat tosin myös suunnittelumuistiinpanoni, jotka ovatkin sitten varsinaisia hieroglyfejä alaviitteineen ja takaumineen...

  VastaaPoista
 18. Sullahan on itseasiassa homma hyvin hallussa kun kaikki tiedot on sentään yhdessä paikassa! Siis jos oikein ymmärsin, niin ihan kaikki tiedot;) Täälläkin lappuja pyörii jokaisessa laukussa, laatikossa, pöydän nurkalla, lattialla...
  Huomenna hankin vihon!
  Herkut nuo merkit:)

  VastaaPoista
 19. Kahvikaneli: Jes, tutun kuuloista. Yritin joskus pitää kahta vihkoa, toiseen pelkkää neuleasiaa ja toiseen muistettavat asiat, mutta ei se toiminut. Jompikumpi vihko oli aina hukassa...

  Zelda: No pääasiahan on, että jossain ne muistiinpanot pysyvät edes jotenkuten tallessa. :)

  ArualMaria: kiitti! :) Onneksi mä olen oppinut käyttämään vain yhtä vihkoa, useamman kanssa voisi tulla (lisää) ongelmia... :D

  Kardemumma: Jään mielenkiinnolla odottamaan paljastustasi. ;)

  Emma: mä en suunnittele neuleita, mutta voisin hyvin kuvitella, miltä niiden muistiinpanot näyttäisivät... B)

  Niinu: Kyllä, kaikki löytyy nykyään tästä vihkosta. En käytä enää irrallisia papereita (paitsi hätätapauksessa) ihan just sen takia, että ne menevät aina poikkeuksetta hukkaan.

  VastaaPoista
 20. :) hih hih, muistikirjassa on tilaa kaikelle :)
  Ite oon muistikirjani suhteen hyvin säntillinen ja tarkka mitä sinne laitan ja missä järjestyksessä.

  VastaaPoista
 21. Näppi, voi kun itsekin oppisi olemaan säntillinen! :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)