perjantai 7. syyskuuta 2012

helmiä ja timantteja

 Yksi aamu minä istuin joka-aamuiseen tapaani kahvikupin kanssa koneen ääressä ja tykkäilin facebookissa kaikista mahdollista asioista. Eksyin neulontaryhmään, jossa klikkailin hieman lisää kauniiden kuvien kohdalla. Sitten, kuten tavallista, suljin koneen ja unohdin kaikki.

Hetken päästä tuli viesti: "ihan voisit meillekki tehä tommosen boleron". Lähettäjänä oli sisko. Oli kytännyt minifeedistä tykkäämisiäni ja bongannut neulotun lapsen boleron. On muuten tosi ärsyttävää, kun puoli vuotta Facebookissa ollut sisko on parempi fb-kyylä kuin minä, joka sentään liityin jäseneksi jo vuonna 2006. Kuitenkin. Katseltiin sitä boleroa sitten ja tultiin siihen lopputulokseen, että ehkä takki olisi parempi, kun talvikin on tulossa.

Käytiin sitten Kärkkäiseltä hakemassa lankaa. Sisko halusi välttämättä Novitan Viiviä, ja minä myönnyin lopulta, kun kaikki kivat langat oli oikeasti jo ihan loppu tai jäljellä oli vain ihan typeriä värejä.
Etsin virkattavan mallin, koska akryylin neulominen on hirveintä, mitä tiedän. Ja niin - vaikka mulla on neulesanasto hallussa, niin englanniksi virkkaaminen on hieman ongelmallista yhä. Tämäkin takki on nyt jotain sinne päin, mitä ohjeessa oli. En jaksanut niin perehtyä. Paitsi tietenkin tuon kuvion muodostumisen kannalta bobble stich piti opetella. Ja ihan kivojahan nuo timanttikuviot on, tosin vois hieman jälkiviisastella, että koukku olisi voinut toki olla isompi. Onneksi tuo lanka nyt on suht pehmeähköä, ettei tuo nyt ihan tönkkö ole. 

Tuo nauha, mikä kuvissa näkyy, on vain esimerkkinä. Sisko saa valita itse mieleisensä nauhan ja ommella sen kiinni tuohon, tuolla tavalla takki ei lienee kovinkaan lapsiturvallinen. (Ja siis tämä takkihan on tosiaan menossa siskontyttärelle, ei siskolle itselleen.)

Ja tämä on aakkoshaasteen P-projekti.malli: Pearls and Diamonds by Julia Vaconsin
lanka: Novita Viivi (076), noin 230g
koukku: 5 mm

fiilis: Ihan ok. Semmonen välttävä. Tulipahan tehtyä.

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)