sunnuntai 9. syyskuuta 2012

selkäkipuja

Kaikki alkoi siitä, kun kehräsin viime viikonloppuna. Minähän tosiaankin silloin tällöin pyörittelen värttinää, vaikka blogissa sitä ei paljoa näy. Se johtuu siitä, että en puolen vuoden yrittämisen jälkeenkään ole löytänyt sellaista asentoa, jossa selkään ei sattuisi. Harmillista, koska se kehrääminen on varsin terapeuttista ja mukavaa hommaa, mutta tosiaan selän takia kestää kehrätä ehkä puolisen tuntia kerrallaan. 
Paitsi viime viikonloppuna minä kehräsin kahtena iltana parisen tuntia kipeän selän kanssa. Älkää kysykö miksi, teki vain mieli. Lisäksi samaan aikaan minulla oli menossa edellisessä postauksessa esitelty virkkausprojekti. Virkkaaminenkin on ihan kivaa, mutta en mä osaa tehdä sitäkään "rentoutuneesti", toisin sanoen siis kyynärpäät eivät oikein tiedä, että mitä ne tekevät ja niska jännittyy, ja kuten minulla aina, kipu säteilee suoraan alaselkään.
Sunnuntaina oli sitten ohjelmistossa tämän vuoden ensimmäinen BB talk show (kyllä, katson, ja kehtaan myöntään sen). Piti saada jotain aivotonta neulomista sen ajaksi, ja minä tutkin Ravelryn jonoani. Silmiin pisti Stripe study shawl, jonka suosiota minä en oikeastaan koskaan ollut ymmärtänyt. Sehän on vain ainaoikeaa ja raitaa, täh?
No eipä ollutkaan. Tai oli, mutta paljon enemmän. Ohjeen alussa oli maininta siitä, että tämä huivi on mielenkiintoinen neuloa ja käyttää, ja allekirjoitan täysin. Tai itse asiassa väitän, että en vähään aikaan ole neulonut mitään näin mielenkiintoista. Pitkästä aikaa minä innostuin aivan täysillä. BB loppui, minä jatkoin neulomista, ryömin sänkyyn joskus kahden aikaan. Seuraavana päivänä neuloin huivia aina tilaisuuden tullen, milloin missäkin. Ja tiistaina sama homma. Ja keskiviikkona.

Harmi vaan, että "milloin missäkin" neulominen tarkoittaa superepäergonimisia asentoja jo ennenstään kipeälle selälle. Koko homma kulminoitui siihen, että keskiviikkoiltana en kyennyt tekemään muuta kuin makaamaan lattialla, jalat ylös nostettuna, ja miettimään, miten tyhmä ihminen voi olla (ja että onpas paljon pölyä tuolla tv-tason alla). 


Mutta pakkotauosta ja sitä seuranneesta hölläilystä huolimatta minä sain huivin pingotukseen jo torstai-iltana. Tyhmästä päästä kärsii selkä, mutta sainpahan sentään jotain ihanaa korvaukseksi. Tämä huivi nousi heti selkeäksi suosikiksi. Tekisi mieli tehdä toinen, ja kolmaskin. Mutta en taida. Seuraavaksi huiviprojektiksi meinaan ottaa Color affectionin, tosin en uskalla ostaa sitä ohjetta ihan vielä. Parempi neuloa muutamat sukat ennen kuin heittäydy taas raitahuivien vietäväksi.malli: Stripe Study Shawl by Veera Välimäki
lanka: BC Garn Semilla Extra Fino, ruskea (113) n. 40g ja keltavihreä (107) 50g
puikot: 3 mm
ravelryssa: Kiivi

fiilis: ou jee ou jee ou jee jee jee !


(Pahoittelut surkeista kuvista. Sisällä ei vaan onnistu, ei sitten millään.)


8 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä niin mielenkiintoinen projekti, että! :) Melkein houkuttais tehdä toinenkin, hieman olen jo mallaillut eri väriyhdistelmiä...

  VastaaPoista
 2. Ou jee, indeed! Tosi kauniit värit! Mulla on vielä tämä huivi tekemäti, mutta ehkäpä vielä joskus se munkin puikoilleni eksyy. Kai sen on pakko eksyä, tämmöisen hehkutuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ikävää. Ergonomiaongelmat ovat hanurista. Minulla meni 1,5 vuotta ennen kuin opin kehräämään värttinällä ilman, että vedän kaikki paikat jumiin. Tärkeintä oli lopettaa kaikki puristaminen, muuten auttaa vain harjoitus. Vähän kerrallaan säännöllisesti varmasti auttaa lopulta löytämään oikean asennon.

  VastaaPoista
 4. Hienon värinen huivi! Toiv. saat selän kuntoon ja kuriin! Mulla sama ongelma ranteen kanssa, nytkin vihoittelee kun ei malta pitää tarpeeksi pitkää taukoa/malta virkata tarpeeksi lyhyissä pätkissä. Eihän sillä lailla mikään työ etene... ;)

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista selkävaivoille! Kaunis huivi, ihanat vihreät! Tuo malli on multa kans vielä testimättä, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Jotkut neuleet vaan vie mukanaan niin että sitä ei muista syödäkään :D Upea kiivihuivi, kyllä kipeän selän nyt kelpaa sen alla lämmitellä!

  VastaaPoista
 7. Oi mitkä värit oletkaan huiviin neulonut, ihanat. Pikaista paranemista selälle, itselläni napsahtaa niskat jumiin heti, jos on pidempään neulomatta :D

  VastaaPoista
 8. Upea huivi. Selälle pikaista paranemista.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)