tiistai 10. toukokuuta 2011

perhostunika

Ei, mysteerisukat eivät ole edenneet yhtään. Se johtuu siitä, että minä innostuin jälleen jostain muusta. Aloitin projektin, josta tiesin, että siitä tulee ihana. Neuloin malttamattomana niin paljon kuin kerkesin ja toivoin, että valmista olisi mahdollisimman pian. En olisi millään malttanut odottaa!
Ja tässä se on:Tämän tunikan kaikki ihanuus ei välity kuvista. Se pitäisi nähdä livenä, pienin askelin ympäriinsä tepastelevan aurinkoisen taaperon päällä.
Silloin näkisitte myös erittäin tyytyväisen äidin. Tämä pieni vaatekappale on ehkä yksi parhaimmista töistä, mitä olen ikinä neulonut. Nappivalinta. Tykkään niin paljon!


(Kuvat on taas epäselviä, ja taustalla on kamala sotku, mutta ei anneta sen häiritä!)

Paidan malli on mainio. Minusta tuo olisi ollut nätti jo yksivärisenä tunikana, mutta kun valitsin tämän projektin nimenomaan edustan perhoskuvion takia, niin pitihän sekin tehdä. Se on muuten tehty silmukoita jäljentäen neulalla, ei neulottu. Pohdiskelin kyllä ensin, että neuloisin sen, mutta eipähän ainakaan tarvinnut sitten miettiä langanjuoksutuksia eikä liian kireää kirjoneulotta. Silmukoiden jäljentäminen on muuten yllättävän mukavaa puuhaa, vaikkakin suhteellisen hidasta. Minulla meni kolme iltaa tuossa perhosessa, mutta hei - hermot ei menneet kertaakaan! Ja täytyy kyllä sen verran myöntää, että aika kaukana tuo minun silmukointi on vielä täydellisyydestä, mutta ei se haittaa! Kyllähän siitä nyt näkee, että mitä kuva esittää. ;)
Lankana on minulle uusi tuttavuus, SandnesGarnin Mandarin Petit. Valitsin sen lähinnä sen takia, että se on konepestävä, mikä on erittäin tärkeä asia tunikan käyttäjän kannalta. Neiti kun ei ole sieltä siisteimmästä päästä. Mutta oikein mukavaa neulottavaa, ja pehmeän tuntuista!
Minä voisin neuloa näitä lisää vaikka kuinka monta. Itse asiassa suunnittelin jo vastaavaa talveksi, lämpimämmästä langasta ja pitkillä hihoilla. Saa tosin nähdä, saanko aikaiseksi, mutta ainahan voi haaveilla. ohje: White Butterfly by Ewelina Murach (ravelry)
lanka: SandnesGarn Mandarin Petit
puikot: 2,5mm
ravelryprojekti: butterfly14 kommenttia:

 1. Voi kun suloinen mekko ja mahtava kirjailu, mutta on tuossa ollut kova urakka tehdä.

  VastaaPoista
 2. On kyllä aivan ihana tunika! :) Ja toi pikkuneiti on sit aina yhtä hurmaava <3

  VastaaPoista
 3. On nätti! Kauniit keväiset värit, kyllä kannatti kirjailuunkin uhrata aikaa. Neiti itse näyttää myös tyytyväiseltä <3

  VastaaPoista
 4. Aivan valtavan ihana perhonen! Perhonen ja tyttönen tunikan sisässä saavat kyllä hymyn huulille.

  VastaaPoista
 5. Nättejä ovat, sekä tunika että sen onnellinen omistaja :)

  Ja perhonen on upea, eipä uskoisi että ekaa kertaa silmukoit!

  VastaaPoista
 6. Etkä turhaan olekaan ylpeä,tunika on mielettömän ihana! Ja tyttö selvästi ylpeä uudesta vaatteestaan! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kauniista kommenteista. :)

  VastaaPoista
 8. Aivan järjettömän ihana! Tuollainen on PAKKO neuloa omalle tyttöselle!!!

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis! Olispa mullakin lähipiirissä joku pikkuinen, jolle voisin neuloa tuollaisen.

  VastaaPoista
 10. Mielettömän suloinen tunika ja pikkuneiti :)

  VastaaPoista
 11. Voi ei, tämä on niiiiin suloinen :D

  VastaaPoista
 12. Ihana! Minä tein samanlaisen Venlalle maaliskuussa ja olen tykännyt tosi paljon. Samoin täällä on suunnitteilla kakkosversio, ehkä yksivärisenä tai raidallisena. Mekko on ollut meillä käytössä tosi paljon, kätsyä kun alle saa puettua bodyn -ja taas ilme muuttuu. Tein muuten 1 vee koolla, tyttö oli maaliskuussa 5 kk ja käytti kokoa 68.. :D

  VastaaPoista
 13. Oi, mikä kesäinen ihanuus! Oletpa saanut todella siistiä jälkeä perhosta ommellessasi. Ohje näyttää niin käyttökelpoiselta, että taidan pistää sen jemmaan, jos vaikka omalle kohta 3v:lle tekisin.

  VastaaPoista
 14. Kiitos vielä tästä vinkistä! Täällä on nyt ikionnellinen neitonen pinkissä perhostunikassaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)